Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heiveröiseksi tuomittu Antoine Griezmann on nyt tähti

Antoine Griezmann lähti poikasena Espanjaan pelaamaan ja on nyt matkalla maailman parhaaksi.

Urheilu
 

Pariisi

Moni ranskalainen rukoili, kun Antoine Griezmann asetti pallon pilkulle Saksaa vastaan pelatussa jalkapallon EM-kisojen välieräottelussa.

Mieleen hiipi kuva, jossa Griezmann epäonnistuu rangaistuspotkussa Mestarien liigan finaalissa Real Madridia vastaan.

Kun pallo meni maaliin, ihmiset kiljuivat helpotustaan ilmoille yhdessä Griezmannin kanssa.

”Minä todellakin halusin laukoa rankkarin jossakin toisessa tärkeässä ottelussa. Olen onnellinen, että tein niin”, Griezmann sanoi ottelun jälkeen.

Griezmannin EM-kisat eivät alkaneet kovin hyvin. Hän oli väsynyt. Takana oli raskas kausi, ja hävitty Mestarien liigan loppuottelu painoi. Ranskan ensimmäisessä turnausottelussa Romaniaa vastaan pääosaan nousivat muut. Griezmann tuli vaihtoon 66 minuutin pelin jälkeen.

Albaniaa vastaan hän aloitti penkillä ja tuli kentälle viimeiseksi 20 minuutiksi. Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps sanoi, että halusi antaa Griezmannin levätä eikä rasittaa tätä liikaa. Se saattoi olla hänen parhaita päätöksiään koko kisoissa.

Griezmann teki ensimmäisen maalinsa EM-turnauksessa Albania-ottelun viimeisellä peliminuutilla.

Pudotuspeleissä hän on ollut Ranskan tärkein pelaaja. Maaleja on koossa jo kuusi, maalisyöttöjä kaksi.

Antoine Griezmann on syntyisin Mâconin kaupungista Burgundista. Hän on isänsä puolelta elsassilaista ranskansaksalaista sukujuurta, ja hänen äidinisänsä on portugalilainen entinen jalkapalloilija Amaro Lopes.

Yläkouluikäisenä kevytrakenteinen Griezmann pyrki useiden ammattilaisseurojen nuorisoakatemioihin, mutta hänet hylättiin liian heiveröisenä, kunnes espanjalaisen Real Sociedadin kykyjenetsijät äkkäsivät hänet eräästä junioriturnauksesta.

Neljätoistavuotias Antoine muutti Espanjaan, kävi koulua Bayonnessa Ranskan puolella ja harjoitteli iltaisin San Sebastianissa. Real Sociedadin ykkösjoukkueeseen hän nousi 2009, ja Atlético Madrid osti hänet 2014. Hinta oli 30 miljoonaa euroa.

”Antoine on mahtava. Hän tekee lujasti töitä ja huolehtii siitä, että olemme yhtenäisiä myös puolustussuuntaan”, valmentaja Deschamps kehui Saksa-ottelun jälkeen.

Maali tai kaksi sunnuntai-illan finaalissa nostaisi Griezmannin suosikiksi kilpailtaessa tämän vuoden maailman parhaan pelaajan tittelistä – muidenkin kuin ranskalaisten mielestä.

HS seuraa EM-finaalia Saint-Denisissä. Lähetys TV2 kello 22.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?