Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

19-vuotias Tomas Wecksten ylitti seipäässä 550 – olisi riittänyt EM-pronssiin

Urheilu
 
Terhi Ylimäinen
Tomas Wecksten kirjautti kauden kotimaisen kärkituloksen. Kuva vuodelta 2014.
Tomas Wecksten kirjautti kauden kotimaisen kärkituloksen. Kuva vuodelta 2014. Kuva: Terhi Ylimäinen

Karhulan Urheilijoiden 19-vuotias Tomas Wecksten voitti lauantaina Someron 38. seiväskarnevaalin pääkilpailun ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 550. Tuloksella voitettiin Amsterdamin EM-kisoissa pronssia.

Myös toiseksi sijoittunut Saksan Torben Laidig hyppäsi 550. Kumpikin ylitti korkeuden toisella yrityksellä, mutta Wecksten voitti koska pudotti koko kilpailussa yhden kerran vähemmän kuin saksalainen.

Marraskuussa 20 vuotta täyttävä Wecksten paransi ennätystään viidellä sentillä.

”Ennätys tuli, vaikka vielä verryttelyssä tuntui huonolta. Nousin korkealle 510:ssä, mutta meinasin pudota riman päälle. Ylitin reippaasti 530. Ylitin rimaa hipoen 550 ja riemuitsin patjalla, kun huomasin, että rima jäi paikalleen”, Wecksten kertoi tiedotteessa.

Oma ennätys ei kuitenkaan tyydytä nuorukaisen menestysnälkää, vaan tulosta pitäisi saada hinattua ylemmäs vielä tänä vuonna.

”Tänä kesänä tulostavoitteeni on vähintään 560. Saavutustavoitteeni ovat Kalevan kisojen ja Ruotsi-maaottelun voitot”, Wecksten kertoi.

Ensi kesänä Wecksten tähtää Bydgoszczissa pidettäviin 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin. Hän on nyt 22-vuotiaiden Euroopan tilastossa kymmenentenä, mutta saa kilpailla sarjassa vielä kaksi seuraavaa vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!