Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nähdäänkö EM-kisoissa jatkossa jopa 32 maata? Uefan pääsihteeri ei tyrmää ajatusta

Urheilu
 
Maisa Soininen
RUBEN SPRICH
Uefan vastaava pääsihteeri Theodore Theodoridis (kesk.) lehdistötilaisuudessa Baselissa 18. toukokuuta.
Uefan vastaava pääsihteeri Theodore Theodoridis (kesk.) lehdistötilaisuudessa Baselissa 18. toukokuuta. Kuva: RUBEN SPRICH

Sunnuntaina päättyvissä jalkapallon EM-kisoissa nähtiin enemmän joukkueita kuin koskaan aiemmin, kun yhteensä 24 maajoukkuetta kilpaili Euroopan mestaruudesta.

Portugali ja Ranska ratkaisevat mestaruuden finaalissa, mutta turnauksesta muistetaan myös pienten maiden, kuten Islannin ja Walesin menestystarinat.

Vuodesta 1996 EM-kisoissa käytössä olleen 16 maan lopputurnaus laajennettiin Ranskan kisoihin. Yksi syy oli juuri se, että myös jalkapallon mahtimaiden ulkopuoliset maat saisivat mahdollisuuden pelata turnauksessa.

Laajennettu turnausformaatti aiheutti kisojen aikana jonkin verran kritiikkiä. Muun muassa Saksan päävalmentajan Joachim Löwin mielestä vanha malli oli parempi.

Myös Saksan puolustaja Mats Hummels kritisoi voimakkaasti uutta mallia. Hän syytti pienempiä maita liian puolustavasta pelityylistä.

”Kisojen taso ei ole sellainen, kuin olisimme toivoneet. Oli monia joukkueita, jotka eivät tehneet mitään pallon kanssa, vaan pakkautuivat ainoastaan pallon taakse”, Hummels totesi.

Kritiikistä huolimatta Euroopan jalkapalloliitto Uefa on päättänyt, että ainakin neljän vuoden päästä järjestettävät kisat tullaan pelaamaan 24 maan kesken.

”Päätös on tehty. Kaikissa valmisteluissa vuoden 2020 kisoihin on laskettu mukaan 24 joukkuetta”, Uefan vastaava pääsihteeri Theodore Theodoridis sanoi Ranskan kisojen päätöskonferenssissa ESPN:n mukaan.

Theodoridiksen mukaan päätös on tehty kattamaan vasta vuoden 2020 kisat. Hän väläytteli kisojen laajentamisella entisestään tulevaisuudessa.

”Vuoden 2024 suunnitelmat ovat vielä täysin avoinna. Jokaisessa turnausformaatissa on omat plussat ja miinukset.”

”Jos minulta kysytään 32 maan turnauksesta, olen varma, että meillä on Euroopassa yli 32 oikein kilpailukykyistä joukkuetta”, Theodoridis kommentoi, mutta myönsi että niin laajoissa kisoissa muun muassa nykyinen karsintasysteemi kärsisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!