Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wilma Murto taivutti pisteille

Vasta 18-vuotias seiväshyppääjä sijoittui jaetulle 7. sijalle.

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Wilma Murto ylitti korkeuden 445 senttiä toisellaan.
Wilma Murto ylitti korkeuden 445 senttiä toisellaan. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Amsterdam

Wilma Murto selvitti kiitettävin arvosanoin ensimmäiset aikuisten yleisurheilun arvokisansa.

Vielä ei ollut 18-vuotiaan seiväshyppääjän aika nousta mitalisarjaan. Jaettu seitsemäs pistesija oli silti ehjä esitys ensikertalaiselle myöhään lauantaina.

Hän ylitti tuulen tuivertamassa seiväskisassa korkeuden 445 senttiä. Seuraava korkeus 455 oli liikaa. Murto on hypännyt tällä kaudella ulkona 452. Talvella hän ylitti hallissa nuorten ME-korkeuden 471.

”Sijoitus tyydytti, tulos ei. Ei ollut helppo paikka”, Murto sanoi.

Myös Minna Nikkanen jäi korkeuteen 445. Hän ylitti sen kuitenkin vasta kolmannellaan ja putosi pistesijojen ulkopuolelle yhdeksänneksi. Murto ylitti saman toisellaan – siitä ero sijoituksissa. Kaksi vuotta sitten Zürichissä Nikkanen oli seitsemäs tuloksella 435.

”Tulos ja sijoitus menivät alakanttiin. En osannut arvioida tuulta oikein”, Nikkanen sanoi.

Kreikan Ekaterini Stefanidi taivutti EM-kultaa hypättyään kisaennätyksen 481. Ruotsin Angelica Bengtsson otti pronssin tuloksella 465. ”Yllättävän paljon vaadittiin mitaliin”, sanoi Murto, jolla on edessään vielä kaksi muuta arvokisaa tänä kesänä.

Kahden viikon päästä hän hyppää nuorten MM-kisoissa Puolassa ja elokuussa Nikkasen kanssa Rion olympialaisissa. ”Nuorten kisat ovat tärkeimmät. Lähden menestymään”, Murto sanoi.

Jenni Kangas sijoittui naisten keihäänheiton loppukilpailussa yhdeksänneksi. Hän heitti kolmannellaan 59,41. Eroa kahdeksanteen sijaan jäi lähes metri, 96 senttiä. Karsinnassa hän heitti ennätyksensä 59,48. ”Taka-ajatuksena oli rikkoa Rion raja.”

Kangas käy olympiarajan, 62 metriä, kimppuun vielä Kuortaneella maanantaina, joka on viimeinen päivä tehdä tulos Rioon.

Elmo Lakka karsiutui jatkosta 110 metrin aidoissa. Hän juoksi lauantain välierissä ajan 13,87. Se toi yhteisajoissa 21. sijan. Perjantain alkuerissä hän juoksi ennätyksensä 13,72. Välieriin hän pääsi aikansa perusteella.

Hilla Uusimäki juoksi 400 metrin aitojen välierissä ajan 57,76 ja karsiutui. Alkuerissä vantaalainen juoksi ennätyksensä 57,59.

Suomella on ennen kisojen päätöspäivä kolme pistesijaa ja Antti Ruuskasen keihäspronssi. Oskari Mörö oli neljäs aidoissa ja Kristian Bäck viides pituudessa tuloksella 791.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!