Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andy Murray – riemuittu kuningas

Skotti valloitti Wimbledonin tittelin toisen kerran.

Urheilu
 
© Tony O'Brien / Reuters
Kuva: © Tony O'Brien / Reuters

Lontoo

Wimbledonin keskuskentällä riittää aina tunnetta ja meteliä, kun uusi mestari on saatu selville. Mutta tällä kertaa volyymi nousi keskimääräistä kovemmaksi.

Brittien Andy Murray voitti kotiyleisön valtavaksi riemuksi Milos Raonicin turnauksen loppuottelussa 6–4, 7–6 (3), 7–6 (2).

Murrayn esitys oli mestarillinen. Skotti lähti loppuotteluun suosikkina, ja hän pelasi loppuun asti sen arvoisesti.

”Olen kokenut tällä kentällä upeita hetkiä, mutta myös kovia tappioita. Niiden tappioiden takia tämä voitto tuntuu erityisen hyvältä”, Murray sanoi kenttähaastattelussa.

Murray on nyt voittanut kaksi kertaa Wimbledonin, kerran US Openin ja kerran olympiakultaa, joka sekin tuli Wimbledonin keskuskentällä Lontoossa 2012.

Turnaus oli myös melkoinen menestys Ivan Lendlille. Hän palasi Murrayn valmennustiimiin juuri ennen Wimbledonia, ja heti tuli voitto. Edellisen pestin aikana Murray saavutti kolme aiempaa suurta voittoaan.

Ottelu ratkesi juuri niihin seikkoihin, mihin uskottiinkin. Murrayn puolustuspeli päihitti Raonicin hyökkäyspelin.

Kanadalainen oli ensimmäistä kertaa urallaan grand slam -turnauksen finaalissa.

”Tämä tulee tekemään kipeää, mutta yritän joka päivä kehittää peliäni. Tulen varmasti taas tänne takaisin”, Raonic sanoi.

Murray teki hienoilla ohituslyönneillään 196 senttimetriä pitkästä Raonicista välillä kömpelön näköisen. Murray piti myös hyvää tempoa takakentältä ja esti sillä Raonicin hyökkäyksiä.

Murrayn hyvä reagointi ja yleinen palautustaito pienentää syöttöruutua melkoisesti syöttäjän silmissä. Yleisesti ottaen Raonic kuitenkin selvisi hyvin tämän paineen alla.

Kanadalainen hävisi vain yhden syöttövuoronsa, ensimmäisessä erässä. Tiebreakeissa Murray karkasi selviin voittoihin.

Murray on 29-vuotias. Hän pelaa nyt vähintään yhtä hyvin kuin koskaan urallaan. Skotin omien sanojen mukaan ura saattaa jatkua vielä pitkään. Hänellä on neljän kuukauden ikäinen tytär Sophia. Murray on sanonut, että haluaisi pelata niin pitkään, että tytär pystyisi käsittämään, mitä isä teki aikanaan ammatikseen.

Maanantain ATP-listalla Murray pysyy kakkosena ja Raonic seitsemäntenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!