Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Söbergillä rytmi hukassa moukarikehässä

Mäkelä loikki kauden parhaansa: yhdeksäs. Eriksson kärsi allergiasta: kymmenes.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
David Söderberg ei löytänyt heittoihinsa oikeaa rytmiä.
David Söderberg ei löytänyt heittoihinsa oikeaa rytmiä. Kuva: Martti Kainulainen

Amsterdam

David Söderberg toi Suomelle vielä yhden pistesijan EM-yleisurheilun päätteeksi. Vöyriläinen pyöri moukarissa seitsemänneksi. Hän heitti ensimmäisellään 74,22 metriä, mutta sen jälkeen heittorytmi katosi. ”Lantio petti ja ehkä yritin liikaa”, sanoi Söderberg, joka oli kaksi vuotta sitten EM-kisoissa kahdeksas ja viime vuonna MM-kisoissa seitsemäs.

Heittäjän mukaan rytmiä on vaikea löytää uudestaan, kun se katoaa. ”Pitäisi käydä välillä kotona nukkumassa.”

Puolan Pavel Fajdek ylitti ainoana 80 metriä, 80,93. Kolme kertaa dopingista kärähtänyt valkovenäläinen Ivan Tihon oli toinen, 78,84.

Sandra Eriksson kävi kamppailun itsensä kanssa 3 000 metrin estejuoksussa. Hän pysyi vauhdissa vain ensimmäisen kierroksen. Sen jälkeen häntä alkoi ahdistaa.

”Mitään ei ollut tehtävissä”, allergiaoireista ja astmasta kärsinyt Eriksson sanoi.

Hän makasi kisan jälkeen hetken radan pinnalla ennen kuin lääkintähuolto auttoi hänet jaloilleen.

”Yritin kaikkeni, muttei siitä tullut mitään. Jos olisin juossut samalla tavalla kuin Tukholmassa, mitali olisi ollut lähellä”, Eriksson harmitteli liikuttuneena. Hän juoksi Tukholman Timanttiliigan kisassa ajan 9.31,88 minuuttia. EM-kisoissa Turkin Özlem Kaya oli kolmas ajalla 9.35,05.

Saksan Gesa Krause otti ylivoimaisen voiton hyvällä ajalla 9.18,85. Eriksson juoksi ajan 9.45,71 ja sijoittui kymmenenneksi. Eriksson antaa paljon tasoitusta muille heikolla estetekniikallaan. Kuivaesteet menevät kohtuullisesti, mutta vesiesteen jälkeen vauhti pysähtyy.

Kristiina Mäkelä hyppäsi kolmiloikassa kauden parhaansa 13,95 metriä, mutta jäi kahdeksan sentin päähän pistesijasta – yhdeksäs.

”Loikissa oli jo pieniä ahaa-elämyksiä rikkonaisen kevään jälkeen”, Mäkelä sanoi.

Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen antoi joukkueen arvosanaksi tyydyttävän. ”Nahkaa ei pidä myydä lähtiessä”, Kemppainen sanoi kymmenen pistesijan tavoitteesta. ”Paras tälli puuttui.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!