Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin uusi kokoonpano jyrää muut

Urheilu
 
Ari Pusa

Turkin yleisurheilulla oli ”kauhea” vuosi 2013. Peräti 31 turkkilaista yleisurheilijaa sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingrikkeestä.

Maan yleisurheilun luultiin pudonneen vuosikausiksi huipulta, mutta kuinkas sitten kävikään? EM-kisoissa Amsterdamissa Turkki nousi mitalitilaston kärkipaikalle uusitulla joukkueellaan.

Turkki sai neljä kultaa, viisi hopeaa ja kolme pronssia..

Suurin osa ”uusista” turkkilaisista on syntynyt muualla. Esimerkiksi miesten 10 000 metrin voittaja Arikan Polat Kemboi on syntyjään kenialainen Paul Kipkosgei Kemboi. Saman juoksun kakkonen Ali Kaya on myös kenialainen, Stanley Kiprotich Mukche.

Oskari Mörön hienossa 400 metrin aitojen finaalissa mestariksi juoksi Yasmani Copello Escobar. Hän muutti Turkkiin Kuubasta vuonna 2012 ja sai maan kansalaisuuden seuraavana vuonna. Kiusallinen tilanne on huomattu myös Kansainvälisessä yleisurheiluliitossa. IAAF:n hallituksen suomalaisjäsen Antti Pihlakoski sanoi Amsterdamissa HS:lle, että liitto selvittää sisäisesti, mitä asialle voi tehdä.

Oikea ratkaisu on kiristää kansallisuuden saantia koskevia sääntöjä. Tai sitten jokainen urheilija voisi edustaa sitä maata, jota haluaisi.

Esimerkkejä ei tosin tarvitse hakea Turkista asti. Etiopialainen Abeba Aregawi sai Ruotsin kansalaisuuden muutamassa kuukaudessa.

Ostourheilija voitti ruotsalaisena maailmanmestaruuden ja EM-hopeaa 1 500 metrillä, mutta kärysi dopingista viime talvena.

Nykymaailma on tätä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!