Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarivalmentaja kuvasi Portugalin taktiikkaa kiehtovalla eläinvertauksella: ”Olimme yksinkertaisia kuin kyyhkyset ja viisaita kuin käärmeet”

Ronaldin kyyneleet vaihtuivat surusta iloon: ”Tämä on urani onnellisimpia hetkiä.”

Urheilu
 
Portugali voitti Euroopan mestaruuden - tällainen oli finaaliottelu Ranskaa vastaan
Portugali voitti Euroopan mestaruuden - tällainen oli finaaliottelu Ranskaa vastaan
Jalkapallon Euroopan mestaruus ratkesi myöhään sunnuntai-iltana. Portugalin oli lopulta päihittettävä Ranska ilman tähtipeelaajaa Cristiano Ronaldoa. Kuva: Reuters

Saint Denis

Suurten voittojen jälkeen urheilijat ja valmentajat saavat harvoin sanotuksi mitään jäätävää tai kuolematonta. Ehkä yksi noista harvoista kerroista osui Portugalin valmentajan Fernando Santosin kohdalle myöhään sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun Portugali oli kukistanut EM-kisojen loppuottelussa Ranskan Éderin tekemällä maalilla 1–0.

”Me olimme yksinkertaisia kuin kyyhkyset ja viisaita kuin käärmeet”, hän tokaisi lehdistötilaisuudessa mestaruushumun keskellä.

Paremmin ei olisi osannut puhua edes intiaanipäällikkö Istuva Härkä.

Jos lausahdus kuvaa Portugalin tapaa pelata jalkapalloa, niin tavallaan tottahan se on. Kyyhkynen nokkii, nokkii ja nokkii niin kauan kuin jyviä on jäljellä ja menee sitten tyytyväisenä muualle. Viisas käärme taas iskee nopeasti, juuri silloin kun uhrin keskittyminen herpaantuu.

Tai ainakin niin voisi kuvitella.

”En koskaan pidä piilossa ajatuksiani”, Santos sanoi. ”Kerron aina pelaajille, mitä mielessäni pyörii.”

”Olen aina sanonut heille, että meillä riittää taitoa, mutta meidän täytyy taistella kovemmin kuin vastustajamme, juosta enemmän kuin he ja olla keskittyneempiä kuin he. He ovat uskoneet mitä olen sanonut. Että me pystymme voittamaan mestaruuden”, Santos jatkoi.

EM-loppuottelussa Portugalin usko omiin mahdollisuuksiinsa näytti kasvavan samaa tahtia kuin se ranskalaisilta näytti jatkoajalle mentäessä hiipuvan.

”Totta kai päällimmäinen tunne on pettymys. On julmaa hävitä loppuottelu. Selvästi meillä oli tilaisuutemme, mutta emme olleet tarpeeksi tarkkoja emmekä riittävän kylmäpäisiä. Mutta en syytä pelaajiani mistään. He antoivat kaikkensa”, Ranskan valmentaja Didier Deschamps sanoi.

Portugalin maalintekijä Éder kertoi joukkueen olleen kovilla sen jälkeen, kun Cristiano Ronaldo loukkaantui vain muutaman minuutin pelin jälkeen.

”Halusimme voittaa mestaruuden sekä hänelle että Portugalille”, Eder kertoi.

Maalistaan hän antoi kunniaa joukkuekavereilleen, jotka loivat maalintekotilanteen. Hän korosti, että joukkue on tehnyt yhdessä töitä turnauksen alusta lähtien.

Ronaldo olisi todennäköisesti syönyt mielellään poppamies Santosin käärmesopat, jos se olisi saanut hänet kuntoon ja jatkamaan peliä finaalin loppuun saakka. Mutta polvivamman kanssa ei keitto auta.

Mutta loppuottelun jälkeen polvi teipattuna klenkannut kapteeni Ronaldo oli kenties koko kentän onnellisin mies.

”Tämä on urani onnellisimpia hetkiä”, hän sanoi.

”Valitettavasti loukkaannuin vain muutaman minuutin pelin jälkeen. Jumalan kiitos kuitenkin, että meidän kävi hyvin.” Ronaldo sanoi.

Kai Pfaffenbach
Portugalin pelaajat nostivat mestarivalmentaja Fernando Santosin ilmaan.
Portugalin pelaajat nostivat mestarivalmentaja Fernando Santosin ilmaan.
CHARLES PLATIAU
Ranskan valmentaja Didier Deschamps ei syyttänyt pelaajiaan mistään.
Ranskan valmentaja Didier Deschamps ei syyttänyt pelaajiaan mistään.
Carl Recine
Cristiano Ronaldo joutui jättämään kentän avauspuoliskolla Dimitri Payetin kovan taklauksen seurauksena.
Cristiano Ronaldo joutui jättämään kentän avauspuoliskolla Dimitri Payetin kovan taklauksen seurauksena.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!