Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tässä ovat Kynämies & Pelimies –blogin valinnat Ranskan EM-kisojen parhaimmistoksi ja flopiksi

Ranskan EM-kisat ovat ohi ja nyt on aika valita parhaat.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Ranskan EM-kisat ovat ohi ja nyt on aika valita parhaat.

Valmentaja: Chris Coleman, Wales. Nimettiin Walesin valmentajaksi aikanaan traagisen kohtalon kokeneen Gary Speedin jälkeen. Sai joukkueen pelaamaan vahvuuksillaan ja samalla ulosmittasi Gareth Balesta lähes kaiken mahdollisen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Islannin Lars Lagerbäck oli myös vahva ehdokas parhaaksi valmentajaksi, mutta Walesin monipuolisempi pelitapa ja parempi menestys kääntävät vaakakupin Colemanin eduksi.

Maalivahti: Gabor Kiraly, Unkari. Ennen EM-kisoja tämä veteraani tunnettiin vain harmaista college-housuistaan, mutta kisojen myötä hänet muistetaan myös loistavana maalivahtina. Kiralystä tuli EM-kisahistorian vanhin lopputurnauksessa pelannut jalkapalloilija ja ikänestori juhli ennätystä pelaamalla upeat kisat. Upeita loistotorjuntoja, joiden avulla Unkari eteni jatkoon alkulohkostaan – ja siinä samalla monia hauskoja ja yleisöön meneviä pikkukikkoja.

Puolustaja: Leonardo Bonucci, Italia. Italian puolustuslinjan tärkein palanen ja kisojen paras puolustaja, vaikka Italian urakka päättyikin jo puolivälieriin. Vahva liideri kentällä ja pukukopissa on raudanluja puolustaja, mutta osoitti myös laadukasta pelinavaamistaan läpi kisojen. Laukoi myös hieman yllättäen Italian rangaistuspotkun varsinaisella peliajalla Saksaa vastaan.

Keskikenttäpelaaja: Aron Gunnarsson, Islanti. Näiden kisojen pelillisen ilmeen ruumiillistuma. Kova tsemppari, loistava johtaja kentällä, joukkueen yhtenäisyyden ilmentymä ja vastasi Islannin vaarallisista sivurajaheitoista pitkällä lingollaan. Syöttöprosentti ei lähelläkään kisojen parasta luokkaa, mutta oli muilla alueilla äärimmäisen hyvä.

Hyökkääjä: Antoine Griezmann, Ranska. Kisojen ylivoimainen maalikuningas esiintyi läpi kisojen vahvasti. Suorituksen arvoa korostaa vielä se, että muilla suurseurojen hyökkääjillä jalka ei selvästikään noussut yhtä herkästi pitkän kauden jälkeen kuin Griezmannilla, vaikka ranskalaisellakin oli takanaan pitkä kausi ja paljon otteluita.

Yllättäjä: Islannin maajoukkue. Maa, jonka selviytyminen kisoihin oli jo itsessään iso yllätys. Teki kisoissa uroteon selviytymällä jatkoon alkulohkostaan ja lyömällä sen jälkeen luun kurkkuun Englannille. Joukkue ja sen kannattajat varastivat huomion huligaaneilta ja käänsivät positiivisuudellaan koko Euroopan huomion jalkapallon kannalta oikeisiin asioihin.

Floppi: Venäjä – niin kentällä kuin katsomossa. Ei vaadi perusteluja. Venäjän isännöimät MM-kisat ovat jo kahden vuoden päästä ja itänaapureillamme on kiire rakentaa edes jossain määrin uskottava futisjoukkue noihin karkeloihin – valtiojohto ei katso hyvällä konttaamista kotikisoissa.

-Kynämies & Pelimies

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!