Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bolt nimettiin Jamaikan olympiajoukkueeseen poikkeusluvalla

Reisivammasta kärsinyt pikajuoksija Usain Bolt joutuu vielä todistamaan kisakuntonsa ennen Rion olympialaisia.

Urheilu
 
GILBERT BELLAMY
Usain Bolt on kärsinnyt takareiden lihasrepeämästä, joka on pikajuoksijoille tyypillinen ja helposti uusiutuva vamma.
Usain Bolt on kärsinnyt takareiden lihasrepeämästä, joka on pikajuoksijoille tyypillinen ja helposti uusiutuva vamma. Kuva: GILBERT BELLAMY

Moninkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Usain Bolt nimettiin uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina Jamaikan olympiajoukkueeseen.

Bolt vetäytyi kaksi viikkoa sitten reisivamman takia Jamaikan kansallisten olympiakarsintojen sadan metrin finaalista. Syynä vetäytymiseen oli vasemman takareiden lihaksen lievä repeämä.

Bolt sai kuitenkin mahdollisuuden kilpailla olympialaissa poikkeussäännön takia. Jamaikan yleisurheiluliiton sääntöjen mukaan urheilija, joka on lajissaan maailman kolmen parhaan joukossa, voidaan valita joukkueeseen ilman karsintoja.

Urheilijan on toimitettava liitolle lääkärin lausunto siitä, miksi ei kyennyt kilpailemaan karsinnoissa sekä todistettava kisakuntonsa myöhemmissä kisoissa.

Bolt hakeutui Jamaikan olympiakarsintojen jälkeen Eurooppaan saksalaisen lääkärin Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrtin hoidettavaksi. Jamaikalainen jakoi myös viikonloppuna Instagramissa kuvan itsestään harjoittelemassa.

Bolt kilpailee Rion olympialaisissa elokuussa 100 metrin, 200 metrin ja miesten pikaviestijoukkueessa. Hän on juossut tällä kaudella 100 metriä aikaan 9,88, mutta 200 metrillä hän ei ole vielä kilpaillut. Hänen on tarkoitus kilpailla Lontoossa Anniversary Games -kisoissa 22. heinäkuuta.

Boltista voi tulla Riossa ensimmäinen miesurheilija, joka on voittanut kolme kultaa peräkkäisissä olympialaisissa. Boltilla on jo kultaa Pekingistä 2008 sekä Lontoosta 2012.

Jamaikan olympiajoukkueeseen valittiin poikkeussäännön turvin myös naisten 100 metrin maailmantilaston ykkönen Elaine Thompson, 110 metrin aitojen olympiapronssimitalisti Hansle Parchment ja 400 metrin aitajuoksija Janieve Russell.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?