Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Ruuska jahtaa jälleen kenttäennätystä SM-golfissa: ”Kukaan ei kiellä uusimasta mestaruutta”

Ammattilaiset ja amatöörit pelaavat yhdessä Suomen mestaruudesta.

Urheilu
 
Juha Hakulinen
Lauri Ruuska puolustaa viime vuoden voittoaan SM-golfissa.
Lauri Ruuska puolustaa viime vuoden voittoaan SM-golfissa. Kuva: Juha Hakulinen

Hämeenlinna

Lauri Ruuska karisti vuosi sitten golfin SM-kilpailuissa muut kannoiltaan avauspäivänä.

Hän pelasi Lakiston kentän Espoossa kenttäennätykseen 62 lyönnillä. Neljän päivän kilpailu päättyi siilinjärveläisen voittoon massiivisella kolmentoista lyönnin erolla. Tarinagolfia edustava lupaus päätyi tulokseen 19 alle parin.

Sama tahti saattaa jatkua tänään keskiviikkona Tawastin kentällä Hämeenlinnassa alkavissa SM-kisoissa. Ensi kertaa sitten vuoden 1991 ammattilaiset ja Suomen parhaat amatöörit pelaavat yhdessä.

Kyse on Suomen Golfliiton uudistuksesta, joka jakaa pelaajien mielipiteitä. ”Tavallaan kisan merkitys muuttuu. Saman kisan olisi voinut tehdä eri nimellä. Voittopokaali kuitenkin säilyy, vaikkei siitä rahaa saakaan. Ammattilainen voittaa ilman muuta”, Ruuska sanoo.

Hyväkuntoisen Tawastin kenttäennätys on seuran oman pelaajan Ville Kurosen 66 lyöntiä. Ruuska on varma, että ennätys rikotaan ennen kisojen päätöspäivää lauantaita. ”Voisin lyödä vetoa.”

Lukeeko kortissa Ruuska?

”Olen huono veikkaamaan. Se on mahdollista. Kukaan ei kiellä uusimasta mestaruutta.”

Ruuska, 22, aloitti kivisen ammattilaisuran viime syksynä, kun hän osallistui Euroopan-kiertueen karsintaan. Paikkaa Mikko Ilosen, Roope Kakon ja Mikko Korhosen rinnalla ei vielä tullut. Sen jälkeen hän on pelannut ammattilaisena kymmenkunta kisaa, mutta ilman isompaan menestystä.

”Olen syyskauden pelaaja, joten ei paniikkia”, Ruuska naurahtaa.

Syksyllä on edessä uusi karsinta Euroopan-kierueelle tai sitten hänen pitää voittaa kolme haastajatason (challenge tour) kilpailua peräkkäin.

Ammattilaisena pelaaminen on Ruuskan mukaan yksinäistä hommaa. Kaikesta pitää huolehtia itse. Maajoukkueen tukea ei enää ole.

Ammattilaisbudjettiaan hän ei paljasta. ”Se ei ole julkista tietoa.” Puhutaan kuitenkin useista kymmenistä tuhansista euroista. ”Kyllä, muuten ei pysty pelaamaan.”

Moni huippupelaaja on ilmoittanut, ettei osallistu Rion kesäolympialaisiin. Ruuskan mielestä zikavirus on yksi syy, muttei ainoa.

”Kisan taso ei ole niin kova, kun mukana on 60 golfaria. Kultaa tavoittelee parikymmentä pelaajaa, kun Euroopan-kiertueella voitossa on kiinni 50–60 pelaajaa.”

Itse Ruuska ei olisi jättänyt tilaisuutta käyttämättä, jos ovi Rioon olisi auennut. ”Totta kai olisin lähtenyt tässä vaiheessa uraa.”

Juha Hakulinen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?