Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekon SM-tason yhden ottelun maaliennätysmies Kalle Havulinna on kuollut

Ilveksen ja maajoukkueen hyökkääjä on jääkiekkoleijona numero 13.

Urheilu
 
Raul Fouciha
Suomi ja Kanada maaottelussa 1950-luvulla. Suomen Kalle Havulinna kuvassa vasemmalla.
Suomi ja Kanada maaottelussa 1950-luvulla. Suomen Kalle Havulinna kuvassa vasemmalla. Kuva: Raul Fouciha

Jääkiekkoleijona numero 13 Kalle Havulinna on kuollut 91 vuoden iässä, kertoo Havulinnan seurajoukkue Tampereen Ilves verkkosivuillaan.

Koko uransa Ilvestä edustanut Havulinna pelasi jääkiekon SM-sarjassa 62 ottelua, joissa hän iski tehot 80+39=119. Hän jakaa SM-tason jääkiekkoilun yhden ottelun maaliennätyksen Aarne Honkavaaran kanssa. Havulinna teki kahdeksan maalia 18. tammikuuta 1948 ÅIFK:ta vastaan, kun Ilves voitti 21–5.

Havulinna teki ensiesiintymisensä Ilveksen edustusjoukkueessa sotasarjakaudella 1942–1943, ja jatkoi uraansa vuoteen 1953 saakka. Virallisesti hänelle on merkitty neljä SM-kultaa, vaikka hän pelasi viidennelläkin mestaruuskaudella. Tuon ajan käytännön mukaan mitalit jaettiin kuitenkin vain joukkueessa kauden viimeisessä ottelussa esiintyneille.

Havulinna oli oman aikansa tunnetuimpia jääkiekkoilijoita, joka saavutti mainetta pelikentillä etenkin yhdessä kuuluisan tutkaparinsa, seitsemän SM-kultaa voittaneen Honkavaaran kanssa.

Suomen maajoukkuetta Havulinna edusti 28 kertaa ja pelasi kahdet MM-kisat. Maajoukkuepeleissä hän saavutti tehopisteet 12+3=15.

Siviiliammatissaan sähköinsinöörinä Havulinna pääsi myös vaikuttamaan suomalaiseen jääkiekkohistoriaan, sillä hänen johtamansa insinööritoimisto laati Suomen ensimmäisen jäähallin, Tampereen Hakametsän hallin, sähkö- ja valaistussuunnittelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!