Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ossi Väänänen lopettaa jääkiekkouransa

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Väänänen edusti seuratasolla Suomessa aina Jokereita.
Väänänen edusti seuratasolla Suomessa aina Jokereita. Kuva: Vesa Koivunen

Jokerien puolustaja Ossi Väänänen, 35, lopettaa jääkiekkouransa, kertoo Jokerit verkkosivuillaan. Väänänen päätyi ratkaisuun, koska ei pystynyt täysipainoiseen pelaamiseen vammojen takia kahdella viime kaudella.

”Parin viime vuoden aikana olen ollut loukkaantuneena enemmän kuin koskaan. On tullut aika mennä terveys edellä ja kuunnella niin omaa kroppaa kuin lääkäreitä. Terveys ei kestä enää huippujääkiekkoa ja sitä tasoa, jota itseltäni vaadin”, Väänänen sanoi tiedotteen mukaan.

Väänänen oli mukana vuonna 2011, kun Suomi voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden. Lisäksi palkintokaapissa on yksi MM-hopea, yksi MM-pronssi ja yksi olympiapronssi. Puolustavassa roolissa läpi uransa pelannut Väänänen edusti Suomea kaksi kertaa olympialaisissa, seitsemän kertaa MM-kisoissa sekä vuoden 2004 maailmancupissa.

NHL:ssä Väänänen pelasi 479 runkosarjaottelua vuosina 2000–09. NHL-vuosien välillä hän pelasi työsulkukauden 2004–05 Jokereissa ja kauden 2007–08 Djurgårdenissa Ruotsin pääsarjassa.

Lopullisesti Väänänen palasi Eurooppaan keväällä 2009. Yhden KHL:n Dinamo Minskissä pelatun kauden jälkeen hän palasi Jokereihin. Suomessa pelatessaan Väänänen edusti aina Jokereita.

Mikko Stig / Lehtikuva
Ossi Väänänen juhli MM-kultaa Helsigin Kauppatorin juhlassa.
Ossi Väänänen juhli MM-kultaa Helsigin Kauppatorin juhlassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!