Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-kisat kiinnostavat kykyjenetsijöitä

NBA panostaa nykyään voimakkaasti eurooppalaispelaajien tarkkailuun.

Urheilu
 

Nordenskiöldinkadun ja Pasilan lehtereillä istuu lauantaista alkaen kymmeniä kansainvälisiä kykyjenetsijöitä, jotka tarkkailevat nuorten EM-kisojen lupaavia koripalloilijoita. Helsinkiin saapuu lukuisia kykyjenetsintäsivustojen toimittajia ja niin Euroliiga- kuin NBA-seurojenkin edustajia. Turnaus on kansainvälistä uraa ajatellen yksi isoimmista näyttöpaikoista myös suomalaispelaajille.

”18- ja 20-vuotiaitten kisat kiinnostavat kykyjenetsijöitä. Jos tällaisissa kisoissa pelaa hyvin, se on pääsylippu ties minne”, luonnehtii Hippo Taatila, Suomen alle 20-vuotiaitten miesten maajoukkueen tiedottaja.

Koripallon huippuliiga NBA panostaa paljon resursseja kansainvälisten pelaajien tarkkailuun, sillä se on oppinut virheistään. Vuosituhannen vaihteessa liigassa oli trendinä, että joukkueet varasivat riveihinsä paljon eurooppalaisia. Monella varatuksi tulleella ei ollut lopulta mitään asiaa yhdysvaltalaisille parketeille.

”Nykyään seurat ovat todella huolellisia ja seuraavat pelaajia 16-vuotiaasta asti. Ne tietävät tarkasti, missä vaiheessa pelaajat ovat omilla kehityskaarillaan”, Taatila kertoo.

”NBA:n lonkerot ovat kaikkialla, eikä yhtään kiveä jätetä kääntämättä.”

Parhaat EM-kisojen koripalloilijoista pelaavat rotaatiominuuteja Euroopan huippuliigoissa. Vaihtopenkillä pelaajien todellinen luonne ja kyvyt eivät kuitenkaan pääse täysin esiin. Nuorten kisoissa he joutuvat joukkueittensa tärkeimpinä pelaajina paljon suurempaan rooliin.

”Kykyjenetsijät haluavat nähdä, minkä verran pelaajalla on johtajan ominaisuuksia ja pystyykö hän kantamaan vastuuta.”

Kisat voivat olla ponnahduslauta urakehitykselle myös omassa kotimaassa.

”Vuosittain nähdään, että nuorten kisoissa hyvin pelanneet nostetaan mukaan miesten maajoukkuerinkiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?