Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Morelos osui Klubille Bulgariassa

”Hyvä tulos, jonka kanssa kehtaa lähteä kotiin”, päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Urheilu
 
Anni Reenpää / lehtikuva
HJK:n Alfredo Morelos on tehnyt kolmessa Eurooppa-liigan karsintaottelussa kolme maalia.
HJK:n Alfredo Morelos on tehnyt kolmessa Eurooppa-liigan karsintaottelussa kolme maalia. Kuva: Anni Reenpää / lehtikuva
Beroe–HJK 1–1

HJK haki Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisestä osaottelusta 1–1-tasapelin ja arvokkaan vierasmaalin Bulga­riasta.

Kotijoukkue Beroe Stara Zagora osoittautui juuri niin hankalaksi vastustajaksi kuin sen tilastohistoria kertoi etukäteen. Kotikentällään aiempina vuosina Rapid Wieniä ja Bröndbytä kiusannut joukkue ei päästänyt Klubia helpolla.

”Hyvä tulos, jonka kanssa kehtaa lähteä kotiin. Pieni etulyöntiasema, totta kai vierasmaalit ovat arvokkaita”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille.

Silti vierasvoittokin oli HJK:n ulottuvilla Alfredo Morelosin ensimmäisellä puoliajalla tekemän johtomaalin ansiosta.

Beroen tasoitusmaali toisella jaksolla tuli HJK:n haparoinnista vapaapotkutilanteessa. HJK-toppari Lum Rexhepi voitti ensimmäisen pallon, mutta kakkospallo karkasi Sebastian Dahlströmin jaloista kohtalokkaasti Veselin Peneville. Hän laukoi 1–1-tasoitusmaalin Thomas Dähnen vartioimaan HJK-maaliin.

”Heidän tasoitusmaalinsa söi pelaajia kopissa. Se tilanne pomppi vähän tuurilla heille. Me olimme myös erikoistilanteissa lähellä. Olimme ihan hyvin pelissä mukana. Vastustajan passiivinen puolustaminen yllätti ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla vastustaja hyytyi enemmän kuin me kuumassa kelissä”, Lehkosuo kertoi.

Dähne piti tasoitusmaalin jälkeen HJK:n tasatilanteessa, kun hän torjui upeasti täysin vapaaksi päässeen Ivo Ivanovin puskun kulman jälkeen.

HJK:n keskikenttäpelaaja Medo lahjoitti ottelun lopussa kaksi kertaa kolmen minuutin aikana pallon vaarallisesti Beroelle. Haparoineen Medon tilalle tuli 80. minuutilla Anthony Annan. Se tilkitsi Klubi-puolustuksen ottelun lopussa.

”Siinä tuli pallonmenetys Medolle, ehkä se oli merkki. Olin ottamassa Pabloa [Annan] sisään, ja mietin, otanko Dahlströmin vai Medon pois”, Lehkosuo sanoi.

Rexhepi otti lisäajalla taklauksestaan varoituksen, ja HJK:n maalintekijä Morelos otti täysin turhan varoituksen protestoinnistaan.

Ottelun alun hektiset minuutit Klubi selvitti hyvin paineen alla. Sen jälkeen Klubi rupesi luomaan vaarallisempia tilanteita toiseen päähän.

Neljännellä minuutilla Taye Taiwo oli lähellä laukoa matalan sivuvapaapotkun suoraan maaliin. Taiwo tarjoili myöhemmin hyvät keskitykset sekä Alfredo Morelokselle että Sebastian Sorsalle, mutta nämä epäonnistuivat puskuissaan.

37. minuutilla Klubin hyökkäysduo Morelos– Atomu Tanaka järjesti vierasjoukkueen johtomaalin.

Morelos syötti Tanakalle, joka laukoi päin maalivahtia. Morelos ehti ensimmäisenä paluupalloon ja laukoi kolmannen maalinsa Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Lehkosuo ennakoi tasaista peliä ensi viikon kotiotteluun.

”Tämä oli kohtuullisen tasainen peli. Tuskinpa voimasuhteet muuttuvat viikossa. Tekonurmesta on ollut europeleissä hyötyä joissain otteluissa, se nähdään ensi torstaina”, Lehkosuo sanoi.

Karsintakierroksen toisessa suomalaisottelussa RoPS nousi viime hetkillä 1–1-kotitasapeliin Lokomotiva Zagrebia vastaan.

Ottelun avausmaali tuli RoPS:n Abdou Jammehin omasta maalista. Jammeh kuittasi virheensä 87. minuutilla, kun hän ohjasi päällään Janne Sakselan vapaapotkun maaliin.

RoPS:n syömähammas, hyökkääjä Aleksandr Kokko vaihdettiin kentältä 58. minuutilla loukkaantumisen vuoksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?