Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jalkapallon EM-kisat ratkaisseella Ederillä on karu menneisyys: isä vankilassa äitipuolen murhasta tuomittuna

Urheilu
 
Lähde: Daily Mirror.
Kai Pfaffenbach / Reuters
Eder EM-pystin kanssa Pariisissa 10. heinäkuuta.
Eder EM-pystin kanssa Pariisissa 10. heinäkuuta. Kuva: Kai Pfaffenbach / Reuters

Eder oli Portugalin maajoukkueen sankari sunnuntaina päättyneissä jalkapallon EM-kisoissa. Hän teki 1–0-voittomaalin loppuottelun jatkoajalla Portugalin marssiessa Ranskan ohi Euroopan mestariksi.

Tällä viikolla Eder avasi elämänsä taustoja portugalilaisen tv-kanavan haastattelussa. Hyökkääjän mukaan hänen isänsä istuu vankilassa 16 vuoden tuomiota Ederin äitipuolen murhasta. Tuomio on pian istuttu.

”Isäni on ollut vankilassa siitä asti, kun oli 12. Äitipuoleni kuoli, ja isääni syytettiin hänen murhaamisestaan”, 28-vuotias Eder sanoi.

Isä istuu tuomiotaan Englannissa. Ederillä oli tapana vierailla hänen luonaan, kun hän aloitti ammattilaisuransa portugalilaisessa Academica-joukkueessa ja sai rahaa matkustamista varten.

Myöhemmin urallaan Eder pääsi lähemmäs isäänsä. Viime kaudella hän pelasi 15 peliä Englannin Valioliigan Swanseassa ennen kuin joukkue lainasi pelaajan ranskalaiseen Lilleen. Ensi kaudesta lähtien hän on kokonaan Lillen mies.

Ederin tausta on sangen kansainvälinen. Hän tuli kaksi vuotiaana Portugaliin Guinea-Bissausta äitinsä kanssa. Isä odotti jo Portugalissa.

Nyt hänen sisaruksiaan asuu sekä Portugalissa että Englannissa.

”Minulla on perhe kaikkialla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?