Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolet Suomen joukkueesta on märskyläisiä

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen Kuva: Vesa Moilanen

Mäkelänrinteen lukio on vahvasti edustettuna Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa. Peräti kuusi kahdestatoista pelaajasta edusti viime kaudella ykkösdivisioona A:ssa pelannutta lukiojoukkuetta, HBA Märskyä.

Mäkelänrinteeläisistä EM-kisoissa pelaavat Fiifi Aidoo, Lauri Markkanen, Samuli Nieminen, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen ja Joonas Tahvanainen. Ryhmä on vahvan ja pitkäaikaisen helsinkiläisen koripallotyön tulosta: Nikkarinen ja Raitanen ovat ToPon kasvatteja, Aidoo aloitti Visa-Basketissa ja Tahvanainen HNMKY:ssä. HBA:n valmennuskaksikko Antti Koskelainen Hanno Möttölä on hionut ryhmänsä sopimaan erinomaisesti maajoukkueiden aggressiiviseen ”susipuolustukseen.”

Parhaiten kuusikosta tunnetaan jyväskyläläinen Markkanen, maajoukkueen tähti. Markkasella on pitkälle kehittynyt korisäly, ja hän on 211-senttiseksi äärimmäisen taitava iso laituri, joka pystyy myös syöttämään ja upottamaan kolmosia.

Tahvanainen aloitti Suomen harjoitusotteluissa Markkasen parina korin alla. Valmennus luottaa pelikykyjen lisäksi Tahvanaisen johtamistaitoihin, sillä hänet on valittu joukkueen kapteeniksi turnauksessa.

Atleettinen Aidoo on avausviisikon heittävä takamies. Hänen heittopelissään on puutteita, mikä voi kisojen kovia puolustajia vastaan vaikeuttaa myös korille ajamista. Aidoo korvaa puutteensa intensiivisellä puolustuksella. Pomppu on hurja.

Isokokoinen Nieminen pelaa pienen laitahyökkääjän paikkaa. Hän repii levypalloja ja osaa myös hyökätä.

Tulisieluisen pelintekijän Nikkarisen otteita oli ilo seurata viime kauden divarissa. Hän riistää, repii, filmaa ja näyttää tunteensa. Näissä kisoissa 1997 syntynyt Nikkarinen on vielä vaihtopelaaja, kun Kouvojen Tuomas Hirvonen johtaa peliä.

Raitanen pelaa isona laitahyökkääjänä. 204-senttinen laituri tulee kisoissa penkiltä vääntämään vuotta vanhempien miesten kanssa. Divarissa hän levitti peliä, mutta kolmosprosentti jäi alle kolmenkymmenen.

Kuudesta märskyläisestä viisi pelaa ensi kaudella Yhdysvalloissa, yliopistosarja NCAA:ssa. Vain Nikkarinen jatkaa Suomessa.

Mainittujen pelaajien lisäksi maajoukkuepaidan pukevat tänään ylleen Salon Vilppaan Okko Järvi, Kouvojen Arttu Saarijärvi, FoKoPo:n Aapeli Alanen ja Juho-Matti Henttonen sekä Northfield Mt. Hermonin Tomas Murphy.

Vesa Moilanen
Tuomas Hirvonen
Tuomas Hirvonen
Vesa Moilanen
Samuli Nieminen
Samuli Nieminen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!