Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riemu vaihtui hampaidenkiristykseen – HIFK ja PK-35 vajosivat Veikkausliigan pohjalle

PK-35 Vantaan urheilutoimenjohtaja Pablo Couñago jätti seuran.

Urheilu
 
Seppo Solmela
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi ja urheilutoimenjohtaja Pablo Couñago keväällä, kun yhteiselo sujui vielä sopuisasti.
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi ja urheilutoimenjohtaja Pablo Couñago keväällä, kun yhteiselo sujui vielä sopuisasti. Kuva: Seppo Solmela

Ennen kuluvaa Veikkausliigakautta pääkaupunkiseudulla oli aihetta riemuun: ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen liigassa oli jälleen kolme seuraa pääkaupunkiseudulta.

Riemu on vaihtunut sittemmin hampaidenkiristykseen. HJK:n paikalliskilpailijat PK-35 Vantaa ja HIFK ovat ajautuneet putoamiskamppailuun.

PK-35 Vantaa on jumbona kolmellatoista pisteellään kuudestatoista ottelusta, ja HIFK on sijan ylempänä maalieron turvin. Kummankin joukkueen vaikeudet kulminoituvat päävalmentajaan ja riittämättömään joukkueeseen.

Vantaalaisseuran päävalmentaja ja osaomistaja Shefki Kuqi hajotti espanjalaisen korttitalonsa jo toukokuussa, kun ensin espanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza lähtivät seurasta, ja heti perään viisi espanjankielistä pelaajaa.

Kuqi ajautui peruuttamattomiin riitoihin seuran espanjankielisen ryhmän kanssa. Lähteneet pelaajat olivat avauskokoonpanon pelaajia, mikä heikensi selvästi joukkuetta.

Seuran kuudes espanjankielinen pelaaja, urheilutoimenjohtaja ja toinen osaomistaja, Pablo Couñago on lähdössä seurasta, eikä ole jäämässä Vantaalle kauden loppuun asti. Se tarkoittaa todennäköisesti, että seuran omistuspohjaan tulee muutoksia ja yksi mahdollinen rahoittaja on poissa.

PK-35 Vantaan kausi oli pitkälti rakennettu espanjalaisryhmän, Kuqin ja Couñagon tuoman lisäarvon varaan.

HS:n tietojen mukaan joukkueen pelaajilla on tuoreita palkkasaatavia, koska palkanmaksu on takkuillut. Se ei voi olla vaikuttamatta pelaajiin.

Seuran perustajan ja kolmannen pääomistajan Markku Hynnisen mukaan seurassa on ollut espanjalaisten lähdöstä johtuneita haasteita parin kuukauden ajan.

”Kyse ei ole isoista haasteista, ja niitä ratkotaan koko ajan. Couñagon kanssa sopimukset on purettu, eikä hän ole enää seurassa missään tehtävässä”, Hynninen kertoi.

Hynnisen mukaan Kuqin ja Couñagon oli mahdotonta toimia samassa organisaatiossa.

Seuran epävarma tilanne on johtanut siihen, että vantaalaisseuran pelaajia on jo lähtökuopissa. HS:n tietojen mukaan osa pelaajista on tiedustellut pelipaikkaa muista seuroista.

PK-35 Vantaan kaudesta tulee joka tapauksessa jännittävä tuloksellisesti.

Eniten maaleja (27) liigassa päästänyt PK-35 Vantaa luo kyllä maalipaikkoja. Siitä kertoo se, että Veikkausliigan InStat-tilastojen mukaan joukkue sai huhti–kesäkuussa rangaistusalueella aikaiseksi kaikista eniten laukauksia (8) ottelua kohden – maalintekijät vain uupuvat.

Kun samaan aikaan puolustus vuotaa sekä avoimessa pelissä että erikoistilanteissa, on yhtälö mahdoton.

HIFK:n kohdalla voi puhua toisen kauden kirouksesta. Viime kauden hurmos on haihtunut, ja kymmenestä edellisestä ottelustaan tähtirinnat ovat voittaneet vain yhden.

Joukkueen rajallisuus on paljastunut toisella liigakaudella, eikä päävalmentaja Jani Honkavaara ole kehittänyt joukkueensa pelaamista merkittävästi.

HIFK:n ongelmana ja puutteena on ollut etenkin kamppailutilanteiden häviäminen. Tilastojen mukaan joukkue oli huhti–kesäkuussa liigan huonoin joukkue puolustuskamppailuissa.

Hyökkäyspäässä ongelmana on ollut laukausten ja maalipaikkojen laatu. Huhti–kesäkuussa joukkueella oli Interin jälkeen vähiten laukauksia maalia kohti (3,3) ottelua kohden.

Sekä PK-35 Vantaa että HIFK ovat todenneet maalivahdin ongelmakohdakseen. HS:n tietojen mukaan molemmat seurat ovat kysyneet FC Lahdelta mahdollisuutta saada kokenut Tomi Maanoja, 29, tilkitsemään vuotavaa puolustustaan.

HJK:ssa katsotaan HIFK:n taapertamista huolestuneena. Stadin derbyjen menettäminen olisi kova kolaus sekä HJK:lle että koko liigalle.

Oikaisu: Veikkausliigaseura PK-35 Vantaata koskevia palkkaturvahakemuksia ei ollut toukokuussa, toisin kuin lauantaina sivulla B 14 väitettiin. Seuraa koskevia hakemuksia oli tehty neljä helmi-maaliskuussa, ja ne eivät ole enää ajankohtaisia. Joukkueen pelaajien tuoreista palkkasaatavista ei ole tehty palkkaturvahakemuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!