Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sudenpentujen kotikisojen avaus päättyi tappioon Israelille: ”Meidän pitää jatkossa minimoida pelissä tyhjät hetkemme”

Israel voitti Suomen 81–72 (35–33) koripallon 20-vuotiaiden EM-kisoissa Helsingissä.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen Fiifi Aidoo (vas.) ja Israelin Netanel Artzi taistelivat lauantain ottelussa.
Suomen Fiifi Aidoo (vas.) ja Israelin Netanel Artzi taistelivat lauantain ottelussa. Kuva: Vesa Koivunen

Sentteri Lauri Markkanen ja pelintekijä Tuomas Hirvonen säväyttivät koripallon 20-vuotiaiden EM-avauksessa. Se ei riittänyt, sillä Israel löi Suomen alkulohkopelissä 81–72 (35–33).

Markkanen heitti 18 pistettä. Hirvonen pyöritti peliä yli 31 minuutin edestä ja upotti ohessa 11 pistettä. Ottelu oli suomalaisille raskas, koska joukkue oli lähes koko pelin takaa-ajaja.

Ratkaisu nähtiin viimeisen neljänneksen puolivälissä. Israel voitti lyhyen jakson 11–2, meni 74–65-johtoon ja samalla Markkasen virhetili täyttyi.

”Meidän pitää jatkossa minimoida pelissä tyhjät hetkemme”, mietti Markkanen ohiheittoja ja ihmetteli tuomarilinjaa. ”Minulle vihellettiin tosi helposti virheitä.”

Suomen valmentaja Anton Mirolybov näki, että joukkue passivoitui ja alkoi jännittää heittopelin kangerrellessa. Toisaalta hän yllättyi Israelin tarkkuudesta.

Suomi heitti kolmen pisteen rajan takaa useammin kuin Israel, mutta kotijoukkue hävisi kaukoheitot pistein 36–18. Ottelun taituri oli 22 pistettä tehnyt Israelin Tamir Blatt.

”Markkanen on yksi parhaita pelaajiamme. Totta kai hänen virhetilinsä täyttyminen satutti pelaamistamme”, mietti Mirolybov Markkasen kohtaloa.

Hirvonen murehti Markkasen ja Mirolybovin lailla heittotarkkuutta: ”Meillä oli hyviä paikkoja, mutta sillä erolla, että vastustaja pani samanlaisista paikoista sisään.”

Sudenpennut sai 4 554 hengen katsomosta kovaäänistä tukea. Joukkue ihmetteli ennen turnausta ympärillään pyörinyttä mediamylläkkää, mutta se oli pientä verrattuna lauantaiseen yleisön kannustukseen.

”Meistä kukaan ei ole pelannut aikaisemmin tällaisen yleisön edessä”, kiitteli Markkanen.

Avausneljänneksellä Suomi sai sisään yhden yhdeksästä kolmen pisteen yrityksestään ja oli tappiolla 5–14. Sen jälkeen pisteitä teki kotijoukkue. Jakson lopulla Suomen kuopus Tomas Murphy nosti korin alta tilanteeksi 14–14.

Kykyjenetsivät istuvat silmät tarkkana nuorten pelien katsomoissa. EM-turnauksessa on lukuisia lahjakkuuksia, joiden uran h-hetki saattaa olla 347 päivän kuluttua seuraava NBA-varaustilaisuus.

Toisen jakson alkuun tarkkailijoita ihastutti kuusi pinnaa heittänyt ja levypalloja repinyt Markkanen. Se ei riittänyt, sillä Israel johti parhaimmillaan 12 pisteellä (35–23).

Ahdingossa Suomen pelin jengat loksahtivat kohdalleen. Fiifi Aidoon lennokkaan syötönkatkon, Tuomas Hirvosen kolmosen ja Aapeli Alasen donkin vauhdittamina Israelin taukojohto kaventui 35–33:een.

Kolmannella jaksolla Suomi meni Aidoon suorituksilla ensimmäisen kerran johtoon. Hän upotti vaparit, karkasi läpi ja heitti perään kolmosen: numerot Suomelle 47–41. Johto ei kestänyt.

Turnauksen avajaissanat lausuivat Helsingin kaupungin liikuntatoimenjohtaja Anssi Rauramo ja Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting. Rauramo, 64, ja Zitting, 60, ovat entisiä maajoukkuepelaajia.

Rauramo voitti ToPossa neljästi SM-kultaa. Zitting on Pantterien Suomen mestari.

Suomen nuoret valmistautuivat EM-avaukseensa rennosti, turhia puristelematta. Bussi toi ryhmän jäähallille reilu tunti ennen ylösheittoa, mutta jo 10 minuuttia myöhemmin sinivalkoiset juoksivat kentälle lämmittelyyn.

Tänään sunnuntaina Suomi kohtaa ikäluokan kestomenestyjän ja viime kauden hopeamaan Espanjan. Punakeltaisten tähti on NBA:n himoitsema Marcia Garcia, 20.

Alkulohkon neljäs maa on Ranska, joka asettuu vastaan tiistaina. Alkulohkojen jälkeen kaikkien pelit jatkuvat sijoitusotteluissa.

Vesa Koivunen
Tuomas Hirvonen (vas.) pyöritti Suomen peliä yli puoli tuntia.
Tuomas Hirvonen (vas.) pyöritti Suomen peliä yli puoli tuntia.
Vesa Koivunen
Katsomoon oli saapunut 4554 katsojaa.
Katsomoon oli saapunut 4554 katsojaa.
Vesa Koivunen
Juho-Matti Henttonen korin alla.
Juho-Matti Henttonen korin alla.
Vesa Koivunen
Lauri Markkanen (oik.) heitti 18 pistettä, mutta päätösneljänneksellä hänen virhetilinsä täyttyi.
Lauri Markkanen (oik.) heitti 18 pistettä, mutta päätösneljänneksellä hänen virhetilinsä täyttyi.
Vesa Koivunen
Myös miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann oli seuraamassa ottelua Jamar Wilsonin ja Erik Murphyn kanssa.
Myös miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann oli seuraamassa ottelua Jamar Wilsonin ja Erik Murphyn kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!