Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC:n toimittaja kyykyttää Räikköstä – paljastaa ”Räikkösbingon”

BBC:n toimittaja Andrew Bensonin mukaan Räikkönen latelee kliseitä toisensa perään.

Urheilu
 
Dan Istitene
Kimi Räikkönen on ajanut Ferrarilla kahdesti: kausina 2007–2009 ja kaudesta 2014 lähtien.
Kimi Räikkönen on ajanut Ferrarilla kahdesti: kausina 2007–2009 ja kaudesta 2014 lähtien. Kuva: Dan Istitene

Kimi Räikkösen jatkosopimus Ferrarilla sai suomalaiskuskin hymyilemään monestakin syystä.

”Olen iloinen, kun saan nauttia nähdessäni pettyneitä ihmisiä tekemämme sopimuksen vuoksi”, Räikkönen lohkaisi sopimuksen julkistamisen jälkeen.

Kansainvälisessä F1-mediassa oli nimittäin joukko toimittajia, jotka kuoppasivat Räikkösen uran jo keväällä. Moni toimittaja oli sitä mieltä, että tallin pitäisi luottaa ennemmin tulevaisuuden tähtiin kuin pian 37-vuotta täyttävään Räikköseen.

Yksi Räikkösen arvostelijoista on BBC:n urheilutoimittaja Andrew Benson. Benson huomautti kolumnissaan sunnuntaina, että Räikkönen ei ole tilastojen mukaan Ferrarille vakuuttava sijoitus.

Benson huomautti, että kaudella 2014 – jolloin Räikkönen palasi Ferrarille – Fernando Alonso voitti Räikkösen 16 kertaa 19 kisassa, ja oli suomalaista keskimäärin 0,529 sekuntia nopeampi per kierros.

Viime vuonna Sebastian Vettel voitti 12:sta vertailukelpoisessa kisasta kymmenessä Räikkösen. Vettel oli keskimäärin 0,348 sekuntia nopeampi kierroksella.

Tällä kaudella Räikkönen on parantanut otteitaan. Vettel on ollut seitsemässä kisassa kymmenestä nopeampi, muttta ero on enää 0,122 sekuntia. Räikkönen tosin johtaa Vetteliä MM-pisteissä kahdeksalla pisteellä.

Benson muistutti, että Räikkönen on toimittajille usein painajaismainen. Bensonin mukaan Räikkösen puheista paistaa läpi halveksunta kaikkea muuta paitsi ajamista kohtaan. Suomalaiskuski laskettelee puutteellisia vastauksia ja kliseitä yksi toisensa jälkeen.

Benson kertookin, että yksi urheilutoimittaja on kehittänyt Räikkösbingon. Toimittaja menee lehdistötilaisuuteen mukanaan lista, jossa on Räikkösen eniten käyttämiä fraaseja. Toimittaja sitten rastii fraasit listastaan ne kuullessaan.

Listalta löytyy esimerkiksi "Se on mitä on”, ”En tiedä,” Se on sama kaikille”, Me teemme omaa juttuamme” ja ”Buah”, jolla Räikkönen aloittaa usein hankaliin kysymyksiin vastaamisen.

Benson myöntää, että Räikkönen antaa välillä pitkiä, informatiivisia vastauksia jopa hymyn kera.

”Hän tosin mumisee aina, ja välillä on todella vaikea saada selvää, mitä hän sanoo.”

Bensonin mukaan Ferrari oli kiinnostunut Red Bull -kuskeista Daniel Ricciardosta and Max Verstappenista, mutta kaksikko ei ollut saatavilla.

Räikkönen onkin Bensonista lopulta täydellinen kuski Ferrarille. Hänestä ei ole vaivaa, hän tulee Vettelin kanssa erinomaisesti toimeen, eikä ole liian nopea uhatakseen saksalaiskuskia.

”Täydellinen numero kakkonen”, Benson kirjoittaa.

Räikkönen itse muistutti sopimuksen teon jälkeen, että jatkopaperi syntyi vain yhdestä syystä.

”Syy jatkamiseen ei johdu siitä, olemmeko ystävykset Sebin kanssa vai ei. Jos en tee työtäni hyvin, en olisi jatkanut täällä”, Räikkönen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!