Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranskalaiset juhlivat St. Michel -ravien päälähdössä: ”Loppusuora oli täydellinen näytelmä”

Ranskalainen Un Mec d’Héripré lunasti paikkansa St. Michel -ajon päälähdössä Mikkelissä. Voitto tuntuu aina yhtä hyvältä”, ruotsalaiskuski Kihlström sanoi.

Urheilu
 
Seppo Sirkka
Un Mec d’Héripré (oik.) ohjastajanaan Örjan Kihlström voitti, ja Univers de Pan ohjastajana Philippe Daugeard sijoittui toiseksi St. Michel -ravien päälähdön sunnuntaina.
Un Mec d’Héripré (oik.) ohjastajanaan Örjan Kihlström voitti, ja Univers de Pan ohjastajana Philippe Daugeard sijoittui toiseksi St. Michel -ravien päälähdön sunnuntaina. Kuva: Seppo Sirkka

Mikkkeli

Ranskalainen Un Mec d’Héripré lunasti paikkansa St. Michel -ajon päälähdössä Mikkelissä. Ruotsalaiskuski Örjan Kihlström toi huippuorin kärjessä maaliin kilometriajassa 1.09,5a.

Kihlström voitti toisen kerran pitkällä urallaan Mikkelissä. Vuonna 2005 oli ykkönen Giant Diablolla. Silloin voittoaika oli 1.13,2. Mikkelin rataennätys on Varannen juoksema 1.09,3 vuodelta 2002.

”Voittoja on vaikea verrata toisiinsa. Voitto tuntuu aina yhtä hyvältä”, sanoi Kihlström, jota pidetään yhtenä maailman parhaana ohjastajana.

Ranskalaiset ottivat Mikkelissä kaksoisvoiton, kun Univers de Pan hävisi samalla ajalla. Ykkössijan palkintoarvo oli 70 000 euroa ja kakkosen 29 000 euroa.

Mika Forss osoitti taktiset kykynsä nostamalla suomalaisen Surprise Lordin orin ennätysajalla 1.09,7 kolmanneksi ja 14 000 euron totosijalle.

Forss oli muutenkin sunnuntain nimi Mikkelissä. Hän voitti kolme lähtöä.

Perinteisen Eugen Pylvänäisen muistoajon 10 000 euron pääpalkinnon ohjasti Janne Soronen Elian Webillä.

Saaga S otti helpon voiton kylmäveristen Tammalähdössä. Saaga S puolustaa kahden viikon päästä kuningatartitteliään Kuninkuusraveissa Turussa.

Tämän vuoden St. Michel kutistui kuuden hevosen tynkäkisaksi, mutta se ei heikentänyt lähdön tasoa oleellisesti. Mikkelin täysi katsomo olisi kuitenkin mielellään nähnyt, miten espanjalainen Trebol olisi vastannut ranskalaisten vauhtiin. Toinen poisjääjä oli ranskalainen Vincennes.

”Poisjäännit eivät pilanneet tunnelmaa. Hyvät hevoset olivat paikalla”, voittajahevosen valmentaja Fabrice Souloy sanoi. ”Voitto ei tullut helposti. Loppusuora oli täydellinen näytelmä.”

Kihlströmin mukaan kilpailun kannalta oli ikävää, että mukana oli vain kuusi hevosta. ”Minulle sillä ei ollut merkitystä eikä se vaikuttanut taktiikkaan.”

Un Mec d’Héripré pärjää hyvin Pohjoismaissa. Elitloppetissa Tukholmassa se oli finaalissa kolmas. Mikkelistä matka jatkuu lentokuljetuksella Malmöön, jossa se juoksee 26. heinäkuuta.

”Ensi vuonna tulemme takaisin Mikkeliin”, Souloy sanoi.

Ravikonkari Pekka Korpi ja hänen poikansa Hannu-Pekka olivat hevosillaan Express Duo ja Twigs Voici päälähdön muut suomalaiset.

Isä Korpi aloitti tapansa mukaan lujaa, mutta vauhti riitti viidenteen sijaan. Hannu-Pekka Korpi jäi porukan hännille.

Souloy sanoi pelästyneensä, kuinka Pekka Korven hurjasta aloituksesta.

”Hän ei antanut yhtään periksi. Ehdin vähän huolestua, koska Un Mec d’Héripré ei ollut aivan terävimmillään.”

Seppo Sirkka
Un Mec d’Héripré hoitajansa Elina Kupiaisen kanssa.
Un Mec d’Héripré hoitajansa Elina Kupiaisen kanssa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?