Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuuli Petäjä-Sirén Rion saastevesistä: ”Kämäistä, likaista ja ällöä”

Urheilu
 
Roni Rekomaa
Tuuli Petäjä-Sirén
Tuuli Petäjä-Sirén Kuva: Roni Rekomaa

Purjelautailun RS:X-luokan olympiahopeaa Lontoossa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén myöntää, että Rion tilanne on surullinen.

Itse hän on pysynyt Riossa käydessään terveenä ja välttynyt kaatumisilta.

”Sanotaanko, että kämäistä, likaista ja ällöä se on, mutta en ole joutunut mitenkään kantapään kautta sitä kokemaan”, Petäjä-Sirén sanoo.

Purjelautailija muistuttaa, että asiaa ei voi miettiä liikaa, koska yksittäisen kilpailijan on mahdotonta vaikuttaa asiaan.

”Itse voi vain huolehtia perushygieniasta ja buustata vastustuskykyä ennen lähtöä.”

”Varmaan purjehtijat keskustelevat asiasta keskenään jonkun verran, mutta itse koitan olla tekemästä asiasta mitään suurempaa härkästä. Parempi on keskittyä niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa.”

Petäjä-Sirén matkustaa itse Rioon kuun lopulla. Sen jälkeen hän ottaa tuntumaa lautaan ja purjeeseen. Ne tulevat purjelautailijoille suoraan tehtaalta. Ensimmäinen kilpailupäivä Petäjä-Sirénillä on 8. elokuuta.

Kisat käydään tällä kertaa lähellä muita olympialajeja, joten purjehtijat pääsevät aistimaan aidompaa olympiatunnelmaa.

Lontoon kisoissa purjehtijat kilpailivat Weymouthissa noin kahdensadan kilometrin päässä olympiastadionista. Pekingissä Petäjä-Sirénin olympiadebyytissä matkaa oli vielä enemmän, yli 650 kilometriä.

”Paikka olisi kamalan nätti, jos vesi olisi puhdasta. Mielellään siellä purjehtii. Rata-alueet ovat sekä Rion Guanabaralahden sisä- että ulkopuolella. Ulkona voi olla isoakin aallokkoa. Sisällä on Sokeritoppavuoret ja muut maaston muodot, jotka vaikuttavat tuuleen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!