Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n rajun rotaatio kostautui – kärkipaikka vaihtui Veikkausliigassa

HJK hävisi vieraspelissä Ilvekselle ja menetti sarjan kärkipaikan IFK Mariehamnille.

Urheilu
 
Pekka Pernu
Veikkausliigan huippuhetket 17.7.2016
Veikkausliigan huippuhetket 17.7.2016

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo vaihtoi kahdeksan pelaajaa torstain Eurooppa-liigan ottelusta ja maksoi siitä kalliin hinnan sunnuntaina Tampereella.

Sarjan kärkipaikka lipui IFK Mariehamnille, kun Ilves kukisti HJK:n kotikentällään 1–0 alkukauden sensaatiopelaaja Emile Paul Tendengin rangaistuspotkumaalilla.

Päätuomari Petri Viljasen pilli soi avauspuoliajan lopulla Lum Rexhepi n rikkeen jälkeen. HJK-toppari yritti purkaa palloa rangaistusalueen rajoilta, mutta osuikin tilanteeseen rynnänneeseen Mikael Soisaloon.

”Ehkä turhan rohkea ja turhan korkea jalka siinä oli. Voi olla, että oli oikea tuomio, mutta ei meillä ollut siinä mitään hätää tai erityistä syytä antaa pilkkua. Tuli vähän Ilvekselle lahjana”, päävalmentaja Lehkosuo harmitteli.

Kierrätys näkyi koruttomasti helsinkiläisten yhteispelissä, ja hyökkäyslueen kombinaatiot puuttuivat tyystin varsinkin avauspuoliajalla. Rytmi löytyi paremmin vasta takaa-ajoasemassa ja vaihtojen jälkeen.

”Kentällä oli ihan tarpeeksi tuoreita jalkoja, mutta yhteispeli ei aina silloin suju. Mutta ei tämä pelkästään siihen kaatunut”, Lehkosuo totesi.

Ilves nousi voitolla liigan neljänneksi. IFK Mariehamn voitti omassa ottelussaan PK-35:n maalein 2–0. Maarianhaminalaisilla on nyt kasassa 37 pistettä 17 ottelusta.

Tuomas Selänne
Mika Lehkosuon uhkapeli tuotti HJK:lle kauden kolmannen tappion. Arkistokuva.
Mika Lehkosuon uhkapeli tuotti HJK:lle kauden kolmannen tappion. Arkistokuva.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!