Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

PK-35 jatkoi räpistelyä mutta ei luopunut uskosta: ”Tästä on hyvä jatkaa”

Liigan peränpitäjä PK-35 hävisi kotonaan IFK Mariehamnille. PK 35:n maalivahti Samu Volotinen sai ottelussa päävamman.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 17.7.2016
Veikkausliigan huippuhetket 17.7.2016

PK-35–MIFK 0–2

PK-35 Vantaa esiintyi liigassa ensimmäistä kertaa kotiyleisölleen yli kuukauteen. Paluu Vantaan tekonurmelle oli vaikea. Liigakärkeen noussut IFK Mariehamn vei pisteet mukanaan lukemin 2–0.

Puolustuspeli on ollut liigassa viimeisenä oleville vantaalaisille kauden mittaan vaikeaa, ja siihen oli etsitty uutta ilmettä maalivahdin kautta.

PK-35 oli vaihtanut vakimaalivahtinsa Daniel Kollarin vasta 17-vuotiaaseen Samu Volotiseen. Nuorukainen ehti pelata vain varttitunnin, mutta sen aikana tapahtui paljon.

Ensin Volotinen nyrkkeili 11. minuutilla pallon huolimattomasti vieraille. Philip Sparrdal Mantilla veti pallon yläriman kautta sisään.

Volotisen vaikeudet eivät kuitenkaan loppuneet Sparrdal Mantillan maaliin. Hän sai päävamman 15. minuutilla ja joutui jättämään kentän.

Tilalle tuli Kollar. Myös hän joutui päästämään yhden maalin taakseen, kun vieraiden Jani Lyyski oli nopea maalin edessä.

PK-35:n puolustuksessa Konsta Rasimus näki valoa vaikeuksien keskellä.

”Puolustimme toisella puoliskolla jo paremmin. Tästä on hyvä jatkaa.”

”Olemme harjoituksissa etenkin viime aikoina pyrkineet kehittämään puolustuspeliä. Ehkä siitä harjoittelusta alkaa jo näkyä merkkejä”, Rasimus sanoi.

Toisella puoliskolla vantaalaiset paransivat muutakin kuin puolustuspeliään. He vyöryttivät hyökkäyksiään kohti vieraiden maalia.

Ottelun kulku olisi vielä voinut muuttua, jos PK-35 olisi käyttänyt muutaman loistopaikan hyväkseen.

Ensin Masar Ömerin pusku jäi vavisuttamaan maarianhaminalaisten ylärimaa ja minuuttia myöhemmin Njazi Kuqi oli loistopaikassa, mutta sihti oli kateissa.

Maalinteko ei ole kuitenkaan vantaalaisten suurin ongelma. Se oli hämmästyttävästi tehnyt ennen sunnuntain kamppailua yhtä monta maalia kuin Maarianhamina. Ero on päästetyissä maaleissa ja sitä kautta sarjasijoituksessa.

Puolustus oli ensimmäisellä puoliskolla helisemässä, kun tilanteet pelattiin löysästi.

”Toisen puoliskon asenteeseen olen tyytyväinen”, PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqi sanoi.

Liiga on melko tarkkaan puolessa välissä. Kolminkertaisessa sarjassa kukin joukkue pelaa 33 ottelua. Esimerkiksi vantaalaiset ovat pelanneet nyt 17 ottelua.

Joukkueen on ratkottava puolustuksen ongelmansa, muuten edessä on hankala syksy ja kamppailu putoamista vastaan.

Veikkausliigan viimeinen joukkue putoaa suoraan ykköseen. Viimeistä edelliseksi sijoittunut karsii Ykkösen toiseksi sijoittuneen kanssa kaksiosaisen ottelun verran.

Ville Männikkö
Maarianhaminan maalintekijä Dever Orgill kamppailee pallosta PK-35:n Nosh A Lodyn kanssa.
Maarianhaminan maalintekijä Dever Orgill kamppailee pallosta PK-35:n Nosh A Lodyn kanssa.
Dever Orgill laukoi kohti vantaalaisten maalia.
Dever Orgill laukoi kohti vantaalaisten maalia.
Ville Männikkö
Sunnuntaina hävinnyt PK-35 pelaa seuraavan kerran viikon päästä. Silloin edessä on paikalliskamppailu HJK:ta vastaan Töölössä.
Sunnuntaina hävinnyt PK-35 pelaa seuraavan kerran viikon päästä. Silloin edessä on paikalliskamppailu HJK:ta vastaan Töölössä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!