Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämässä on paljon hyvää ja merkityksellistä – esimerkiksi Lauri Markkanen

Urheilu
 
Joonas Kuisma Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Lauri Markkanen johdatti Suomen voittoon Espanjasta koripallon alle 20-vuotiaitten EM-kisoissa Helsingissä 17. heinäkuuta.
Lauri Markkanen johdatti Suomen voittoon Espanjasta koripallon alle 20-vuotiaitten EM-kisoissa Helsingissä 17. heinäkuuta. Kuva: Vesa Koivunen

On uskomattoman kaunista saada todistaa, miten ihminen puhkeaa kukkaan ja pääsee toteuttamaan potentiaaliaan. Väite pätee, olipa kyseessä sitten himoitsemansa opiskelupaikan saanut nuori, uudessa elämäntilanteessa kukoistava keski-ikäinen tai vaikkapa oman äänensä löytänyt rap-muusikko.

Kutsumuksen seuraaminen ja merkityksellinen eläminen säteileivät ihmisestä positiivisesti myös lähiympäristöön. Se tuottaa harmoniaa koko yhteisöön.

Eilen illalla harmoniaa ja sisäistä hyvinvointia tuotti Lauri Markkasen puhkeaminen kukkaan nuorten koripallon EM-kisoissa Helsingissä. Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue otti yhden koripallohistorian suurista voitoista kaataessaan Euroopan mahtimaan Espanjan jatkoajalla lukemin 91–90.

Markkanen teki uransa isoimmalla estradilla ällistyttävästi 33 pistettä, nappasi seitsemän levypalloa ja riisti viisi kertaa. Lisäksi hän räjäytti yleisön huutoon kahdella väkevällä torjunnallaan ja nostamalla voittoon riittäneen korin jatkoajan viimeisillä sekunneilla.

Markkasen kohdalla tekisi mieli uskoa älykkääseen suunnitteluun. Siihen, ettei hänen ilmestymistään parketeille selitä puhdas sattuma. 211-senttinen huipputaitava yksilö on kuin luotu pelaamaan koripalloa – kirjaimellisesti. Markkasen vanhemmat ovat maajoukkuekoripalloilijat Pekka ”Volkki” Markkanen ja Riikka Markkanen.

Mutta kuten esimerkiksi kuvanveistossa, niin myös koripallossa luonto antaa vain materiaalin jollekin suuremmalle kokonaisuudelle. Tarvitaan vielä paljon luovuutta ja kovaa työntekoa, jotta marmorista syntyy veistos.

Markkasen eilisessä suorituksessa kaikkein nautittavinta oli juuri se, miten ennakkoluulottomia, älykkäitä ja luovia valintoja hän kentällä teki.

Arizonan yliopistoon lähtevällä isolla laiturilla oli kolmen pisteen heitoissaan ja and-one-donkeissaan tulevan supertähden asenne. ”Tämä on minun hetkeni. Tämä on minun areenani”, Markkanen tuntui ajattelevan Nordenskiöldinkadun jäähallissa joukkuettaan johtaessaan. Sitä asennetta rakastavat myös pelaajan tulevat työnantajat Yhdysvalloissa.

Kun peli piti ratkaista, käytti Markkanen luonnon luomaa vartaloaan täsmälleen oikein. Hän nappasi Tomas Murphyn heitosta ilmaan jääneen hyökkäyspään levypallon kaikkien muiden yläpuolelta, nosti sen koriin ja voitti ottelun Suomelle.

Markkasta on hehkutettu kisojen alla paljon. Siihen on kuitenkin ollut täysin perusteltu syy: Markkanen on poikkeusyksilö, jollaisen voi Suomessa nähdä kenties vain kerran elämässään.

Siksi kannattaa viimeistään nyt muuttaa kesälomasuunnitelmiaan ja matkustaa huomenna tiistaina Töölöön kannustamaan koko hieno ja taisteleva sudenpenturyhmä voittoon Ranskasta. Eilen sunnuntaina joukkueen ja Markkasen näytöksellä oli paikalla jo lähes 5 000 todistajaa.

Matkan tekemällä voi samalla saada sisälleen harmonisen tunteen siitä, että elämässä on paljon hyvää ja merkityksellistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!