Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläiskommentit dopingista: Demonisointia, vainoharhaa – Putin hyllytti väliaikaisesti viranomaisia

Kanadalainen raportti Sotšin olympialaisten järjestelmällisestä dopingista ei juuri kiitosta saanut.

Urheilu
 
Ville Vaarne
Sergei Karpukhin / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko.
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko. Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Riippumattoman Wada-raportin tulokset Venäjän järjestelmällisestä dopingista nostattivat Venäjällä heti vastalauseiden myrskyn.

Reutersin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi maanantai-iltana, että Wadan raportissa mainitut venäläisviranomaiset on väliaikaisesti hyllytetty tehtävistään. Putin kuitenkin pyytää Wadalta lisätietoja.

Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja Aleksandr Karelin kommentoi väitteitä kovin sanoin.

”Typeryyksiä kaikki tällaiset, tiedättehän, että vieläpä turvallisuuspalvelu FSB on tähän sotkeutunut”, kommentoi Karelin, joka on kolminkertainen painin raskaansarjan olympiavoittaja.

”Maatamme on demonisoitu kaikkien Neuvostoliiton jälkeisten vuosien ajan ja vallalla ovat neuvostostereotypiat, joiden mukaan KGB kontrolloi kaikkea”, Karelin sanoi R-Sport-uutisille. ”Eihän se niin ole.”

Wada-raportin tietolähteenä olleen Venäjän antidopingkeskuksen johtajan Grigori Rodtšenkovin toiminta tuntui ärsyttävän Karelinia erityisesti.

”Ensin hän levitti oletuksia ja sontaa Moskovan antidopinglaboratoriosta, ja nyt hän levittää sitä ministeriön ja koko valtion harteille.”

Venäjän painiliiton puheenjohtaja, Soulin olympiamitalisti Mihail Mamiašvili nimitti selvitystä ”vainoharhaisten yritykseksi hajoittaa olympialiike”.

”Taas yksi askel, kun yritetään lietsoa perheriitaa, epäluottamusta, ilkeyttä, sotkea kaikki suhteemme ja usuttaa kaikki toistensa kimppuun”, Mamiašvili kommentoi.

Venäjän presidentin tiedotuspäällikkö Dmitri Peskov kommentoi dopinguutista maanantaina jo etukäteen sanomalla, että Venäjällä on käytössään ”arsenaali oikeudellisia toimia” urheilijoidensa etujen puolustamiseksi.

Parlamentin alahuoneen jäsen, valtapuolue Yhtenäisen Venäjän konservatiivinen kansanedustaja Irina Jarovaja puolestaan arvioi, että olympialaisille voidaan antaa uusi nimi: ”Global American Games”.

Toisenlaisiakin ääniä kuultiin. Esimerkiksi Siperian painijoiden kohtalosta kimmastunut ylähuoneen jäsen, Burjatian edustaja Arnold Tulohonov vaati maanantaina urheiluministeri Vitali Mutkon eroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!