Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oskari Mörö antoi olympianäytöt viime hetkellä – Riossa puitteet uudelle Suomen ennätykselle

Oskari Mörön taival Zürichin EM-sensaation jälkeen ei ole ollut helppo.

Urheilu
 
Akseli Valmunen / HS
Oskari Mörö nimettiin Suomen joukkueeseen maanantaina.
Oskari Mörö nimettiin Suomen joukkueeseen maanantaina. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Aitajuoksija Oskari Mörö antoi Rio-näyttönsä viimeisten yleisurheilijoiden joukossa. Kuun alun EM-kisoissa Amsterdamissa Mörö paineli 400 metrin aitojen välierissä ajan 49,37.

Se alitti olympiarajan ja varmisti Mörön paikan maanantaina julkaistulla lopullisella Rion-lähtijöiden listalla. Rajan alittamisen jälkeen Mörö juoksi EM- finaalissa neljänneksi.

”Taktisesti ei kannata sorkkia juoksua, koska taktiikka toimii. Nyt viritetään kunto niin, että se näkyy ajassa. Amsterdamissa olisi tullut ennätys, jos kelit olisivat olleet otollisemmat. Riossa tuuli ei pääse stadionille. Niissä olosuhteissa on hyvä tehdä tulos”, Mörö sanoi maanantaina.

Kaksi vuotta sitten Mörö juoksi Zürichin EM-kisoissa finaalipaikan ja yhä voimassa olevan Suomen ennätysajan 49,08.

Sen jälkeen tie ei ole ollut helppo. Viime talven lonkkavaiva oli vähällä viedä 23-vuotiaan juoksijan leikkauspöydälle.

Leikkaukselta vältyttiin, mutta Mörö joutui tekemään muutoksia juoksuunsa. Pyrkimys on päästä ylittämään aitoja vasen jalka edellä. Hän aitoo ensimmäiset kaksi aitaväliä 14 askeleella, seuraavat kaksi 13:lla. Sitten on vuorossa paluu 14:ään, kunnes kolme viimeistä väliä mennään 15:llä. Normaalisti taktiikka on mennä viisi ensimmäistä väliä 13:lla, jonka jälkeen lisätä askelia loppua kohti.

”Rytminvaihtoja joutuu tekemään, mutta loppuun säästyy hyvin energiaa, ja yleensä siellä ratkaistaan.”

”Kevääseen asti vamma häiritsi, ja muutaman kerran joutui pistämään kortisonipuudutetta. Se laukaisi tilan, ja kisoissa voi aika kivuitta vetää. Amsterdamin alkuerissä muutama aita tuli vähän heikommin ja lonkka otti osumaa, mutta muuten on ollut hyvä tilanne.”

Olympialaisiin Mörö valmistautuu yleisurheilumaajoukkueen leirillä. Ainoastaan neljä kisoihin valmistautuvaa yleisurheilijaa jättää leirityksen väliin.

”En ole ollut ennen pidemmällä, että olisi joutunut pitkää valmisteluleiriä tekemään. Aina siitä on etua, että pääsee aikaeroon ja ilmastoon totuttelemaan ennemmin. Poistaa sen riskin, että valmistumisessa menisi jokin pieleen, kun jokin asia maassa tulee yllätyksenä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!