Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-kisojen haavoja nuollaan vielä, arvioi valmennusjohtaja Pitkämäkeä ja Ruuskasta

Urheilu
 
Vesa-Matti Väärä
Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki kuuluvat Rion olympiajoukkueeseen.
Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki kuuluvat Rion olympiajoukkueeseen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Vielä nuollaan Amsterdamissa tulleita haavoja. Niin arvioi Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen keihäänheittäjien Antti Ruuskasen ja Tero Pitkämäen tilannetta Rion olympialaisia ajatellen.

EM-kisoissa Pitkämäki karsiutui finaalista ja pronssin ottanut Ruuskanen joutui jättämään finaaliheittoja väliin loukattuaan kylkeään.

”Nyt on ehkä vähän sellainen alasajovaihe, ja sitten tullaan taas pikkuhiljaa. Ajallinen etäisyys Amsterdamista Rioon on erinomainen uudelleen virittelyyn”, Kemppainen sanoi Rion-joukkueen valintatilaisuudessa.

Kolmannen keihäänheittäjän valinta ratkeaa Teemu Wirkkalan ja Ari Mannion välillä ensi viikonlopun Kalevan kisoissa Oulussa.

Kemppainen uskoo, että Pitkämäki tietää itse sisäisesti hyvin sen, missä hän menee tällä hetkellä olympiaprojektia ajatellen. Pitkämäki heittää ensi viikonlopun Kalevan kisoissa ensimmäisen kilpailunsa EM-kisojen karsintapettymyksen jälkeen.

”En usko, että hän tarvitsee mitään hirmutuloksen jysäyttämistä vaan hyvin onnistuneita teknisiä suorituksia. Kun hän saa hyviä harjoituksia, siitä tulee hyvä Rioon.”

Pitkämäki on yksi neljästä urheilijasta, jotka tulevat suoraan kisakylään osallistumatta Suomen joukkueen valmistautumisleirille. Hänen lisäkseen samaan ratkaisuun ovat päätyneet keihäänheittäjä Sanni Utriainen, estejuoksija Sandra Eriksson ja moukarinheittäjä David Söderberg.

”Heillä ei välttämättä ole huonoja kokemuksia leireistä, mutta osalle riittää lyhyempi aika aikaeroon sopeutumiseen ja osa haluaa valmistautua pidempään oman valmentajan johdolla. Tämän tyyppisiä asioita siinä on taustalla. Kun on mahdollista tehdä yksilöllisesti, niin tehdään”, Kemppainen sanoo.

Rion kisoissa osa yleisurheilufinaaleista käydään aamukilpailujen yhteydessä. Kemppainen ei usko sen olevan erityisen haastavaa urheilijoille.

”Aamupäivä tarkoittaa yhtätoista. Siinä pitää herätykset ja muut sovittaa niin, että kilpailija herää viisi tuntia ennen karsintaa tai finaalia. Karsinta on monesti kovempi paikka kuin finaali. Amsterdamissa esimerkiksi seiväskarsinta alkoi 9.40. Wilma Murto ja Minna Nikkanen olivat puoli viiden aikaan hereillä ja valmiita siihen. Se on totuttautumiskysymys.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!