Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheilun kylmä sota – löytyykö Venäjän dopingista vielä lisäpaljastuksia?

Yhdysvallat on etunenässä vaatimassa Venäjän sulkemista Riosta.

Urheilu
 

Se alkoi jo sunnuntaina.

Kansallisten antidopingtoimistojen yhteistyöelin iNADO kehotti allekirjoittamaan vetoomuksen, jossa vaadittiin Venäjän sulkemista Rion olympialaisista.

Vetoomus esitettiin ennen kuin Richard McLarenin työryhmä ehti julkaista raporttinsa Venäjän dopingista.

Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteeri Harri Syväsalmi ihmetteli HS:lle, miksi Kansainväliselle antidopingtoimistolle Wadalle ei annettu mahdollisuutta kommentoida raporttia ensin.

Vetoomuksen takana oli muiden muassa Yhdysvaltojen antidopingtoimisto, joka tuntui tietävän raportin sisällön jo etukäteen. Tietojen vuotaminen lehdistölle ei ollut välttämättä viisas ratkaisu.

Venäjä saa yhden syyn lisää syyttää dopingpaljastusta amerikkalaisten salajuoneksi. Se tuskin on totta, mutta pientä ajojahdin makua vetoomuksen julkaisuajankohdassa on.

Maailmanpolitiikassa on palattu jossain määrin kylmän sodan aikaan. Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteet ovat viilentyneet, mikä vaikuttaa myös urheiluun.

Kylmän sodan tavoin maat kilpailevat tiukasti olympiamitaleista. Se kumman urheilijat saavat kaulaansa enemmän arvometallia, on urheilun todellinen suurvalta.

Yhdysvallat on etunenässä vaatimassa Venäjän sulkemista Riosta. Se on ainoa oikea ratkaisu, mutta kylmä sota lienee vasta alussa.

McLarenin puheista tiedotustilaisuudessa voi rivien välistä päätellä, että Venäjältä löytyy uusia dopingpaljastuksia, kunhan vaan jaksaa tutkia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?