Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rion suomalaisgolfarit eivät pelkää zika-virusta – ”Huonoa tuuria voi olla, mutta en ole mitenkään panikoitunut siitä”

Urheilu
 
Akseli Valmunen / HS
Ursula Wikström (vas.) ja Noora Tamminen lähtevät Rioon.
Ursula Wikström (vas.) ja Noora Tamminen lähtevät Rioon. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Vuonna 1904 olympialaiset kilpailtiin St. Louisissa Yhdysvalloissa. Suomi ei vielä ollut mukana kisoissa. Golf sen sijaan oli urheilulajina.

Kun olympialaisia kilpailtiin seuraavan kerran vuonna 1908, Suomi oli mukana ensimmäistä kertaa. Golf oli sen sijaan pudonnut ohjelmasta pois.

112 vuotta myöhemmin Riossa golf tekee paluun kisalajiksi. Suomi on edelleen mukana ja joukkueeseen mahtuu myös neljä golfaria: Mikko Ilonen, Roope Kakko, Ursula Wikström ja Noora Tamminen.

Wikström ja Tamminen edustivat golfareita maanantaina, kun olympiajoukkueen viimeisetkin urheilijat julkaistiin.

Rion-turnaus osuu heillä sopivaan väliin. Sekä ennen että jälkeen olympialaisten on taukoa muista kilpailuista. Riossa odottaa links-tyypin – eli vähän esimerkiksi puita ja vesiesteitä sisältävä – kenttä, joka sijaitsee merenrannalla.

”Menemme Rioon hyvissä ajoin. Ehdimme nähdä millainen kenttä on ja tutustua pintoihin, ei sen enempää ota stressiä siitä millainen kenttä on”, Tamminen sanoi.

Olympiagolf on ollut viime viikkoina otsikoissa enimmäkseen siksi, että useampi miesgolfari on päättänyt jättää kisan väliin. Perusteluissa on vilahdellut zika-virus.

”Kaikki mitä on kuullut on, että tartuntojen määrä olisi vähentynyt, kun on talvi meneillään. Huonoa tuuria voi olla, mutta en ole mitenkään panikoitunut siitä”, Wikström sanoi.

”Kyllä se vähän harmittaa, että jättäytyivät pois. Naisissa on hyvä tilanne, että kaikki huiput ovat tulossa”, Tamminen sanoi.

Tamminen ja Wikström sanovat, että ovat katsoneet aina olympialaisia. Nyt molemmat saavat tilaisuuden kokea kisatunnelma paikan päällä.

”On hienoa että on mukana olympialaisissa. Laji tulee uusien ihmisten tietoisuuteen”, Wikström sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?