Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aplodit VPS:lle – joukkueella on vähiten laukauksia liigassa, mutta silti se on kolmantena

VPS nousi Veikkausliigassa kolmanneksi maanantain 1–0-voitolla HIFK:sta.

Urheilu
 
Ari Virtanen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Kun joukkueen pelissä on selvät rakenteet, joiden avulla pyritään järjestelmällisesti luomaan hyökkäyksiä, tuottaa se vääjäämättä tuloksia. VPS:n nousu Veikkausliigan kolmannelle sijalle on hatunnoston paikka VPS:n päävalmentajalle Petri Vuoriselle ja koko valmennusryhmälle.

Vuorinen on luonut VPS:stä joukkueen, jonka peli perustuu pallonhallintaan ja systemaattiseen tapaan tuoda palloa alhaalta ylös linja kerrallaan.

VPS:llä on liigassa vähiten laukauksia keskimäärin ottelussa, mutta joukkue ei pyrikään laukomaan huonoista paikoista. VPS oli huhti–kesäkuussa koko liigan paras pallonhallintajoukkue, jolla oli myös liigan paras syöttöprosentti.

”Pallonhallinta itsessään ei välttämättä tuo tulosta. Meillä on muitakin malleja”, Vuorinen sanoi.

VPS:llä ei ole liigan tähtipelaajia, mutta muutama oman pelipaikkansa eliittiä oleva pelaaja. Timi Lahti on topparien parhaimmistoa ja Pyry Soiri on seitsemällä maalillaan liigan parhaimpia oikeita laitahyökkääjiä.

VPS:n pelinrakentelun moottori on Juho Lähde, joka on kolmea ottelua lukuun ottamatta pelannut täydet minuutit. Lähde tekee keskikentän pohjalla työtä, josta ei kiitoksia pahemmin saa.

Kun hän oli poissa toukokuussa, hävisi VPS niistä kolmesta ottelusta kaksi. Lähteen palattua kokoonpanoon on VPS hävinnyt vain yhden kahdeksasta seuraavasta ottelusta Lähteen kanssa.

Vuorisen mukaan Lähteellä on taitoa, juoksuvoimaa, pelikäsitystä ja kurinalaisuutta.

”Hän on valmennukselle tärkeä pelaaja, koska hän yrittää toteuttaa harjoiteltuja asioita. Tällaisia pelaajia haluamme koko joukkueen täyteen”, Vuorinen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?