Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen urheilujohtaja vaatii dopingväitteistä avointa oikeudenkäyntiä

Venäjän viisiotteluliiton johtaja Vjatšeslav Aminov haluaa dopingepäillyt tuomarin eteen.

Urheilu
 
Aleksandr Orešnikov
Vjatšeslav Aminov tuomitsee dopingin käytön.
Vjatšeslav Aminov tuomitsee dopingin käytön. Kuva: Aleksandr Orešnikov

Venäjän viisiotteluliiton johtaja, liikemies ja entinen kilpauimari Vjatšeslav Aminov vaatii dopingväitteistä avointa oikeudenkäyntiä.

”Jos selvityksellä on vakavia oikeusseuraamuksia, ne eivät saa perustua pelkästään tähän selvitykseen, on mentävä oikeuden eteen”, Aminov sanoo haastattelussa. ”Siellä voidaan kuulla asiantuntijoita ja punnita todistusaineistoa.”

Urheilupomo Aminov on paitsi menestynyt liikemies ja miljonääri myös juristi, mikä puheista kuuluu.

Mutta entä tapauksen poliittinen puoli? Miksi dopingraportin avaintodistaja Grigori Rodtšenkov tuli julkisuuteen Sotšin olympialaisia koskevine tietoineen juuri nyt, Rion olympialaisten alla?

”Se menee arvailun puolelle, en tiedä”, Aminov sanoo. ”Mutta minun mielestä Rodtšenkovin ja jokaisen, joka haluaa jakaa tietojaan, on myös osallistuttava asian avoimeen ja demokraattiseen käsittelyyn.”

”Esimerkiksi joko oikeuden istunnossa tai avoimen, demokraattisesti valitun komission edessä, jonka voivat muodostaa kansainvälinen olympiakomitea, kaikki asian osapuolet, asiantuntijat ja etujensa valvojat.”

Venäjällä yleistä väitettä koko dopingkohun poliittisuudesta Aminov ei suuremmin arvosta.

”Koko tilanne haisee ja on epämiellyttävä, joten on oikein helppoa kirjata kaikki poliittisten motiivien tiliin.”

”Mutta jos heitetään tunteilu syrjään ja oikeusratkaisua tai demokraattista, avointa menettelyä, niin mitään vaaraa tai ikäviä seurauksia Venäjälle en pysty tässä näkemään.”

Viisiottelijoita doping ei Aminovin mukaan koske, sillä ”dopingilla on mahdotonta parantaa ratsastusta tai ampumista”. Miekkailun lisäksi urheilupomo jättää viisaasti mainitsematta vapaauinnin ja maastojuoksun.

”Urheilijat katsovat uutisia televisiosta, seuraavat internetiä ja yrittävät selvitä. Minä yritän pitää heidät erossa toimittajista, ettei heille tulisi ylimääräistä stressiä. Tilanne on heille epämiellyttävä ja he hermoilevat.”

”Dopingin käyttö on vastenmielistä ja epärehellistä, eikä sen harrastajia pidä päästää osallistumaan mihinkään. Mutta urheilijoiden moraalinen manipulointi ’sallitaan–ei sallita’ -tempuilla ei ole reilua.”

Aminov on Venäjän urheiluelämässä mielenkiintoinen ja lajiliittoaan merkittävämpi hahmo. Miljonääri aloitti liikemiesuransa jo 1980-luvulla. Seuraavan vuosikymmenen melskeissä hänet tunnettiin edesmenneen liikemies-poliitikko Boris Berezovskin kumppanina.

Berezovskin paettua maasta Aminoville lätkäistiin lyhyt ehdollinen tuomio yrityksestä lahjoa turvallisuuspalvelu FSB:n johtoa.

”Minä olen toisaalta liikemies, toisaalta mentaliteetiltani juristi”, Aminov selvittää ajatteluaan ja koulutustaustaansa.

Eikö dopingskandaali kaikkien liike-elämän käänteiden jälkeen näytä lähinnä myrskyltä vesilasissa?

”Minä harrastan vakavissani untia”, Aminov vastaa ja väistää kysymyksen. ”Ja rakastan ylipäätään urheilua, ratsastusta, enkä ammukaan huonosti. Urheilu on oikea elämäntapa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!