Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itseruoskintaa kuultavissa itärajan takana

Urheilu
 
Pekka Hakala

Venäjän doping-uutisissa on ollut koko ajan esillä se kommenttien valtavirta, jossa poliitikot ja urheilupamput kilpailevat parhaiten Yhdysvaltoja ja muita juonittelijoita pilkkaavilla sananparsilla. Tämä ei ole mielipiteiden koko kirjo.

Kovinta kritiikkiä esittävät tietysti oppositiopoliitikot. Esimerkiksi liberaalipuolue Jablokon keulamies Grigori Javlinski runoili tiistaina Facebook-seinällään seuraavaa: ”Doping-rikosten valtiollisten mesenaattien häpeällisessä historiassa kuvastuu kuin vesipisarassa maan koko tilanne – valheet ja laittomat ansiot jokaisessa nykyisen Venäjän valtion solussa.”

Presidenttikään tyytynyt enää viljelemään itselleen tyypillisiä, ironisia putinismeja vaan vaati tutkintaa. Tiistaina ilmoitettiin muutaman varajohtajan ja neuvonantajan erottamisesta toistaiseksi. Kakkosketjun nostaminen jäähylle on luultavasti vasta alkua.

Itse asiassa tavallisen kansan usko oman urheilun puhtauteen on painunut todella alhaiseksi, jos se koskaan kovin korkealla on ollutkaan. Usein käytetty vastaväite on hiekkalaatikolta tuttu ”itse olet idiootti” -argumentti. Entäs muualla? Kuinka luulette että Kiinassa? Miksi vain meitä rääkätään?

Usein kuultu jatkokysymys on sinänsä aivan perusteltu: miksi Venäjän antidopingkeskuksen ex-johtaja Grigori Rodtšenkov tuli tietoineen julkisuuteen vasta nyt? Kysymykseen sisältyy ääneen lausumaton epäilys: joku tietysti lopultakin maksoi sille!

Salaliittoteoriat ovat jälleen kerran tarpeettomia. Näinhän se vain usein käy, ensin tipahtaa muru tietoa jostain ja kohta kielenkannat heltiävät muuallakin.

Suomalaisilla talviurheilun ystävillä on tästä varmasti selkeitä muistikuvia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!