Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi nousi ahdingosta voittoon Ranskasta

Ranskan lyöneet sudenpennut vetivät Helsingin jäähallin lähes täyteen.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Fiifi Aidoo pelasi vahvan ottelun Ranskaa vastaan.
Fiifi Aidoo pelasi vahvan ottelun Ranskaa vastaan. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi–Ranska 70–65

Suomi voitti peräkkäisissä alle 20-vuotiaiden koripallo-otteluissa Euroopan mahtimaat Espanjan ja Ranskan. Se on lause, jota ei aiemmin ole saatu kirjoittaa.

Maanantaina pelatussa EM-kisojen alkulohkon päätöskamppailussa Ranskaa vastaan Suomelta vaadittiin kuitenkin nousu vaikeuksien kautta voittoon.

Espanja-pelin menestys oli vetänyt korisfanit kesämökin lämmöstä Helsingin jäähalliin. Maanatain yleisömäärä oli peräti 6 979, mutta kotiyleisöön ladattu energia pysyi ottelun alussa piipussa. Suomi aloitti ottelun erittäin hermostuneesti ja heittokädet kohmeessa. Tukun helppoja virheitä tehnyt joukkue teki avausneljänneksellä vain kahdeksan pistettä. Atleettinen Ranska eteni nopeasti kymmeneen pisteen johtoon.

Hyökkäyspäässä Suomen johtopelaaja Lauri Markkanen (27 pistettä/12 levypalloa) pidettiin lujilla ja häneen kohdistettiin fyysisiä virheitä. Ison laitahyökkääjä tekikin lähes puolet pisteistään vapaaheittoviivalta.

Ottelu kääntyi toisella puoliskolla. Penkiltä hurjaa energiaa tuonut Kannelmäen kasvatti Lassi Nikkarinen vei Suomen johtoon joukkueen ensimmäisellä onnistuneella kolmosella.

”Ranska pojat eivät tainneet olla kuulla Kannelmäestä”, kaukoheitolla osumisesta helpottunut Nikkarinen totesi ottelun jälkeen.

Luoteishelsinkiläinen asenne auttoi Suomen taistelemaan itsensä viimeiselle kymmenminuuttiselle viiden pisteen johdossa. Trillerin loppuhetkillä esiin nousi Suomen kapteeni Joonas Tahvanainen (10/4). Hän teki kolme isoa stoppia, joista komein päättyi lebronjamesmäiseen torjuntaan. Fiifi Aidoo ja Okko Järvi naulasivat Suomen voiton vapariviivalta.

Suomen päävalmentajan Anton Mirolybovin mukaan alun tahmeus ei johtunut ylilatautumisesta tai jännityksestä.

”Ranska otti palloskriinipelaamisestamme heittäjät pois. Pelintekijät pakotettiin ajamaan korille. ”Meillä on joukkue, joka äärimmäisen sitoutunut tekemään yhdessä töitä. Se ei pelkää mitään”, Mirolybov luonnehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!