Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailmancupin hiihto- ja mäkikilpailujen kohtalo Venäjällä ratkeaa lähipäivinä – Lundmark: Moskovaan ei pitäisi antaa taitoluistelun gp-kilpailua

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola: Jääkiekon EHT-turnauksesta ei ole keskusteltu.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
KOK:n kurinpitotoimet liittyvät Sotšin talviolympialaisten dopingskandaaliin. Kuvassa miesten 50 kilometrin hiihdon voittaja Alexander Legkov.
KOK:n kurinpitotoimet liittyvät Sotšin talviolympialaisten dopingskandaaliin. Kuvassa miesten 50 kilometrin hiihdon voittaja Alexander Legkov. Kuva: Rio Gandara / HS

Kansainvälisen hiihtoliiton, FIS:n hallitus on jo käynyt keskusteluja, järjestetäänkö alkavalla kaudella Venäjällä maailmancupin osakilpailuja, vahvistaa FIS:n hallituksen suomalaisjäsen Martti Uusitalo HS:lle.

Keskusteluja on käyty, koska Kansainvälinen olympiakomitea, KOK, pyysi tiistaina kaikkia talviolympialaislajien liittoja keskeyttämään kaikkien Venäjällä järjestettävien kilpailujen valmistelut. Tämä koskee sekä arvokisoja että maailmancup-kisoja. KOK kehottaa etsimään kilpailuille vaihtoehtoisia järjestäjiä.

Pyyntö oli yksi KOK:n väliaikaista kurinpitotoimista liittyen Venäjän dopingskandaaliin.

”Päätöksiä FIS ei ole tehnyt. Sellainen tulee joko viikonloppuna tai ensi viikon alkupuolella”, Uusitalo sanoo.

Uusitalon mukaan FIS:n päätös on joko KOK:n ehdotuksen mukainen tai FIS tekee oman tulkintansa tilanteesta. Jos päätöksenä on perua kilpailut Venäjällä, asialla on melkoinen kiire, sillä Venäjällä on tarkoitus järjestää mäkihypyn kesämaailmancupin osakilpailu 9.–11. elokuuta.

”Kyllä tällainen päätös saataisiin hyvin nopeasti voimaan”, Uusitalo toteaa.

Uusitalo ei halua ottaa henkilökohtaisesti kantaa KOK:n päätöksiin, mutta hän pitää niitä yllättävinä.

”Tällainen kollektiivinen sanktio on poikkeuksellinen. Tärkeää on kuitenkin se, että tämä otetaan vakavasti joka taholla.”

Kansainvälisen taitoluisteluliiton hallituksen suomalaisjäsen Marie Lundmark on tiukemalla linjalla.

”Minun mielestäni Moskovalle ei pitäisi antaa taitoluistelun grandprix-osakilpailua.”

Moskovassa pitäisi kilpailukalenterin mukaan kilpailla marraskuussa. Lundmarkin mukaan taitoluisteluliitossa nyt keskustellaan, mitä asialle pitäisi tehdä. Myös tulevat KOK:n päätökset vielä vaikuttavat asiaan.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus on parhaillaan koolla, mutta varapuheenjohtaja Kalervo Kummolan mukaan KOK:n pyyntö ei ole asialistalla.

”Voi olla, että se sinne vielä tulee”, Kummola kommentoi kesken kokouksen.

Jääkiekon EHT-turnausta on tarkoitus pelata Venäjällä 15.–18. joulukuuta. Kummola ei lähde aihetta sen kummemmin pohtimaan, koska asiasta ei ole ollenkaan keskusteltu.

”En osaa sanoa”, Kummola toteaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?