Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englannin jalkapallossa kyllästyttiin pelaajien huonoon käytökseen – ensi kaudella punaisen kortin saa herkemmin

Englannin jalkapalloseurat ja maan palloliitto kertoivat pelaajien käyttäytymiseen liittyvistä sääntömuutoksista.

Urheilu
 
Matthew Childs / Reuters
Pelaajat protestoivat erotuomari Marco Guidan päätöstä, kun Portugalin Bruon Alves oli ajettu ulos ystävyysottelussa Englantia vastaan.
Pelaajat protestoivat erotuomari Marco Guidan päätöstä, kun Portugalin Bruon Alves oli ajettu ulos ystävyysottelussa Englantia vastaan. Kuva: Matthew Childs / Reuters

Englannissa vallitsee konsensus siitä, että maan jalkapallosarjoissa pelaajien huono käyttäytyminen on saavuttanut sietämättömän tason.

Sen vuoksi Englannin jalkapalloliitto FA ja maan sarjat ovat tehneet sääntömuutoksia ensi kaudelle. Uusilla säännöillä pyritään vähentämään huonoa käytöstä jalkapallokentillä.

Alkavalla kaudella suoran punaisen kortin saa erotuomariin kohdistuvasta loukkavasta kielenkäytöstä ja erotuomarin fyysisen koskemattomuuden rikkomisesta. Myös loukkaavat eleet johtavat ulosajoon.

Pelaaja voi saada keltaisen kortin pelkästään siitä, että hän reagoi tuomarin päätöksiin liian aggressiivisesti. Tuomareita ei saa enää myöskään piirittää tuomioiden jälkeen.

Myös valmentajien, taustahenkilöiden ja vaihtopelaajien käyttäytymiseen teknisellä alueella halutaan puuttua entistä tiukemmin.

Englannin Valioliigassa ei ole viiteen vuoteen tuomittu yhtään ulosajoa erotuomariin kohdistuvasta loukkaavasta kielenkäytöstä.

Asia on silti ongelma. Valioliigan puheenjohtajan Richard Scudamoren mukaan pelaajat ovat menneet puheissaan liian pitkälle.

”On meidän yhteinen kantamme, että tämänkaltaista käyttäytymistä ei pitäisi enää suvaita”, Scudamore sanoi BBC:n mukaan.

”Kilpailullisessa jalkapallossa asiat tapahtuvat nopeasti tunteiden tuoksinassa. Haluamme silti nähdä intohimoa, josta fanit nauttivat ja jota he vaativat, mutta pelaajien ja managerien täytyy tietää, että on rajoja, joita ei pitäisi ylittää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!