Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liettua rökitti Suomen koripallonuoria – nyt Sudenpennut taistelee EM-sarjapaikasta

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen Fiifi Aidoo ja muu joukkue poistui tappion jälkeen pettyneenä kentältä.
Suomen Fiifi Aidoo ja muu joukkue poistui tappion jälkeen pettyneenä kentältä. Kuva: Vesa Koivunen
Suomi 62Liettua 81

Suomi kärsi tappion alle 20-vuotiaiden koripallon EM-kisojen neljännesvälierässä. Baltian korisjätti Liettua oli parempi pelin kaikilla osa-alueilla ja tyylitteli itsensä selvään 81–62-voittoon.

Sudenpennut saivat ottelussa taakseen jälleen vahvan kuudennen kenttäpelaajan. Yleisömäärä Helsingin jäähallissa oli 5 311.

EM-turnauksen järjestelmä on raaka. Historialliset voitot Espanjasta ja Ranskasta sekä B-lohkon kakkossija eivät suoneet Suomelle helppoa vastustajaa. Liettua on voittanut kaksikymppisten Euroopan mestaruuden viimeksi vuonna 2012. Maalla on jälleen jalkeilla tasaisen laadukas ryhmä, vaikka 1996-ikäluokan tähti, kesän NBA-varaustilaisuudessa yhdentenätoista huudettu Domantas Sabonis keskittyykin miesten joukkueen kanssa Rion olympialaisiin.

Suomi tuli peliin valmiimpana kuin maanantain Ranska-otteluun, jossa se oli avausneljänneksellä täysin kohmeessa. Varsinkin kolmosia saatiin Liettuaa vastaan paremmin ilmaan. Okko Järvi ja Lauri Markkanen osuivat kaaren takaa jo avausneljänneksellä yhteensä kolmesti.

Liettua yritti viilentää Markkasen kuumaa heittokättä tuuppaamalla hänet parkettiin summerin soitua avausneljänneksen lopussa. Merkkaaminen paljasti, että draft-sivustoja lukevat muutkin kuin suomalainen korisväki.

Toisella neljänneksellä Suomen hyökkäysteho hyytyi ja peliin alkoi lipsahdella virheitä. Leveällä rintamalla onnistunut Liettua hallitsi lujalla otteella tapahtumia. Markkaselle vihellettiin kolmas virhe, mikä pakotti päävalmentaja Anton Mirolybovin ottamaan talismaaninsa penkille.

Sitten pelikellon rikkoutuminen katkaisi Suomen takaa-ajon usean minuutin ajaksi. Kun peli, kello ja tulostaulu eivät toimineet, yleisön energia haihtui hallista.

Tauolle mentiin Liettuan dominoivassa johdossa 42–26.

Suomen intensiteetti ei juuri parantunut pukukoppikeskustelun jälkeen. Liettua aloitti jäähallissa todellisen show'n. Syöttöjä nautiskeltiin jopa suomalaisten jalkojen välistä. Ne johtivat donkkeihin ja kolmen pisteen heittoihin. Joukkue upotti ottelussa yli 47 prosenttia pelitilanneheitoistaan.

Suomi ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa. Markkanen näytti vahvuutensa täyttämällä tilastoja molemmissa päissä ylivoimaakin vastaan. Myös Lassi Nikkarisen johtamat penkkipelaajat ilahduttivat kaikkensa antamalla.

Suomi aloittaa perjantaina ottelut sijoista 9–16 Sloveniaa vastaan Pasilassa. Suomen seuraava tavoite on säilyttää A-sarjapaikkansa. Turnauksen kolme viimeistä putoaa B-sarjaan.

Vesa Koivunen
Liettua juhli voittoa ja Suomi kiitti yleisöä.
Liettua juhli voittoa ja Suomi kiitti yleisöä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?