Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koripalloliitto harjoittelee ensi vuotta varten: Olemme oppineet käsittämättömän paljon"

Hyvän mainoksen lisäksi nuorten kisat tarjoavat Koripalloliitolle arvokasta kokemusta ensi vuotta ajatellen. Miesten EM-kisojen yksi alkulohko pelataan Helsingissä elo–syyskuussa 2017.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Helsingissä pelattavat alle 20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat ovat jo ensimmäisen viiden päivän aikana olleet yleisömenestys. Suomen kolmessa alkulohko-ottelussa Nordenskiöldinkadun jäähallissa oli keskimäärin 5 485 katsojaa.

Hyvän mainoksen lisäksi nuorten kisat tarjoavat Koripalloliitolle arvokasta kokemusta ensi vuotta ajatellen. Miesten EM-kisojen yksi alkulohko pelataan Helsingissä elo–syyskuussa 2017. Muut järjestäjät ovat Israel, Romania ja Turkki, joka isännöi alkulohkon lisäksi kisojen pudotuspelit.

”Kisat ovat lähteneet liikkeelle aivan loistavasti, vaikka meillä on ollut pieniä turnausteknisiä ongelmia. Niitä tulee aina, kun liikutellaan 16 joukkuetta ja käytetään kahta pelihallia ”, sanoo valmennuksen johtaja Ari Tammivaara Koripalloliitosta.

”Yleisömäärä on ollut aivan huikea. Laskimme alun perin sen varaan, että heinäkuussa pari tuhatta ihmistä löytää halleille päivän aikana.”

Tammivaara kokee, että vuodenvaihteessa pelatut nuorten jääkiekon MM-kotikisat kohensivat myös koristurnauksen suosiota.

”Suomalaiset näkivät silloin, että nuorten turnaus on upea tapahtuma ja urheilua puhtaimmillaan.”

Susijengin kohdalla puhuttiin muutama vuosi sitten buumista. Eikö kaikki viittaa jo siihen, että Suomesta on tullut korismaa?

”Kyllä. Ihmiset ovat huomanneet, että korispeli on äärettömän yhteisöllinen tapahtuma. Hallilla tavataan tuttuja ja sieltä saa jotain, mitä nykyaikana tarvitaan: yhteenkuuluvuutta, iloisuutta, tunteita ja tarinoita.”

Tammivaara kiittelee alkuturnauksen onnistumisesta vapaaehtoistyöntekijöitä, valtiota ja Helsingin kaupunkia.

”240 vapaaehtoistamme synnyttävät kisojen tunnelman. Isoin kiitos kuuluu heille.”

Ilman valtion ja kaupungin tarjoamia rakenteita kisat olisivat puolestaan olleet mahdottomat järjestää taloudellisesti, sillä ne ovat lähtökohtaisesti hyvin tappiolliset. Opetus- ja kulttuuriministeriö antaa rahoitusta, ja kaupunki kattaa hallikuluja. Tuki mahdollistaa myös matalammat lippujen hinnat.

”Kaikki ymmärtävät nyt, että kisat luovat positiivista ilmapiiriä kaupunkiin, mutta ilman näitä rakenteita turnaus ei olisi täällä.”

Koripalloliiton kannalta nuorten kisat lupaavat hyvää ensi vuotta ajatellen. Liitto ei aikaisemmin ole järjestänyt tämän kokoluokan tapahtumaa, eikä sillä ollut valmista tietotaitoa. Fiba kuitenkin vaati, että saadakseen Eurobasket-alkulohkon Suomen pitää järjestää ensin nuorten turnaus.

”Olemme oppineet käsittämättömän paljon. Samalla on selvinnyt, että valinta hakea miesten kisoja oli oikea. Uskomme, että yleisö löytää myös silloin lehtereille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?