Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sudenpentujen valmentaja käänsi katseen tulevaan: ”Seuraava peli on äärimmäisen tärkeä suomalaisen koripallon kannalta”

Vaikka Suomi pelaa jatkossa sijoista 9–16, ei valmentaja usko, että hänellä on perjantain Slovenia-ottelussa vaikeuksia sytyttää joukkuetta.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomi (Joonas Tahvanainen, vas.) taipui Liettualle (Kristupas Zemaitis).
Suomi (Joonas Tahvanainen, vas.) taipui Liettualle (Kristupas Zemaitis). Kuva: Vesa Koivunen

Suomen alle 20-vuotiaden koripallomaajoukkue taipui EM-kotikisojen neljännesvälierässä Liettualle lukemin 62–81. Joukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov oli ottelun jälkeen luonnollisesti harmissaan. Hänen valmentamansa ryhmän tavoitteena oli selviytyä turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon.

”Ei saatu itsestämme irti sitä, mitä oltaisiin haluttu. Miksi? Se on hyvä kysymys” Mirolybov kommentoi ottelun jälkeen.

Hänen mukaansa perustaitava Liettua yllätti Suomen kovalla levypallopelaamisella, vaikka sitä oli osattu odottaa.

”Mielestäni olemme olleet hyviä levypalloissa tässä turnauksessa. Yritimme tänään eri juttuja, mutta meillä oli vaikeuksia palloskriinin kanssa ja jouduimme puolustuksessa rotaatioon.”

EM-turnauksen taso on kova. Vaikka Suomi kaatoi alkulohkossa Espanjan ja Ranskan, se sai vastaansa neljännesvälierässä baltialaisen suurmaan, jonka miesten maajoukkue valmistautuu olympialaisiin.

”Tämä on osittain junnukorista, ja osittain olemme oppimatkalla. Meillä on 1996-syntynyt ikäluokka, joka pelaa ensimmäisiä A-kisojaan. Mielestäni he ovat pelanneet aivan huikeasti”, Mirolybov kehui.

”Ehkä Liettualla oli enemmän kokemusta pelata isoja pelejä. Meille tämä oli uusi tilanne, vaikka käsittelimme tilanteen ihan hyvin.”

Vaikka Suomi pelaa jatkossa sijoista 9–16, ei valmentaja usko, että hänellä on perjantain Slovenia-ottelussa vaikeuksia sytyttää joukkuetta. Sudenpennut osoittivat tänäänkin suoraa ryhtiä isosta tappioasemasta huolimatta.

”Sanoin jätkille, että aika moni mies olisi painanut pään alas, kun eroa oli kolmekymmentä pinnaa. Nämä vain tulivat ja halusivat pelata tälle yleisölle ja sille, mitä lukee paidan rintamuksessa”, luotsi sanoi viitaten 5311-päiseen jäähalliyleisöön.

”Me pelaamme Suomelle ja toisillemme. On eri asia voittaa tässä turnauksessa viisi kuin kaksi peliä.”

Mirolybov lepuutti ottelun jo ratkettua kahta johtopelaajaansa: pelintekijä Tuomas Hirvosta ja nelosvitospaikan Lauri Markkasta. Kaksikolta tarvitaan tuoreita jalkoja Sloveniaa vastaan.

”Seuraava peli on äärimmäisen tärkeä suomalaisen koripallon kannalta. Se on näiden jätkien uran kannalta tärkein mahdollinen peli. Jos pelaa elämänsä pelin, se voi auttaa heitä tulevaisuudessa. Niin kylmää tämä on.”

Vesa Koivunen
Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov.
Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?