Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivahva Liettua löi Suomen nuoret

Joukkueen pelit jatkuvat sijoitusotteluilla. Seuraava vastustaja on Slovenia.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen joukkue kiitti kannattajiaan tappion jälkeen.
Suomen joukkue kiitti kannattajiaan tappion jälkeen. Kuva: Vesa Koivunen

Suomi–Liettua 62–81

Suomi kärsi tappion alle 20-vuotiaiden koripallon EM-turnauksen neljännesvälierässä. Baltian korisjätti Liettua oli parempi pelin kaikilla osa-alueilla ja tyylitteli selvään 81–62-voittoon.

Sudenpennut saivat ottelussa taakseen jälleen vahvan kuudennen kenttäpelaajan. Yleisömäärä Helsingin jäähallissa oli 5 311.

EM-turnauksen taso on raaka. Historialliset voitot Espanjasta ja Ranskasta sekä B-lohkon kakkossija eivät suoneet Suomelle helppoa vastustajaa. Liettua on voittanut kaksikymppisten Euroopan mestaruuden viimeksi vuonna 2012. Maalla on jälleen jalkeilla tasaisen laadukas ryhmä, vaikka 1996-ikäluokan tähti, kesän NBA-varaustilaisuudessa yhdentenätoista huudettu Domantas Sabonis keskittyykin miesten joukkueen kanssa Rion olympialaisiin.

Suomi tuli peliin valmiimpana kuin tiistain Ranska-otteluun, jossa se oli avausneljänneksellä täysin kohmeessa. Alku olikin tasainen.

Toisella neljänneksellä Suomen hyökkäysteho kuitenkin hyytyi, ja peliin alkoi lipsahdella virheitä. Leveällä rintamalla onnistunut Liettua hallitsi tapahtumia korin alta.

”Liettua teki kymmenen pinnaa toisella neljänneksellä hyökkäyslevypalloista ja seitsemän kolmannella. Me teimme sillä aikaa kaksi. He tulivat helkkarin kovaa korille”, analysoi Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov.

Tauolle mentiin Liettuan johdossa 42–26.

Huilin jälkeen Liettua aloitti jäähallissa todellisen show’n. Syöttöjä nautiskeltiin jopa suomalaisten jalkojen välistä. Ne johtivat donkkeihin ja kolmen pisteen heittoihin. Joukkue upotti ottelussa yli 47 prosenttia pelitilanneheitoistaan.

”Vastustaja tuli peliin liettualaisella kovuudella. Ei se ole ihmeellinen joukkue, mutta se on pirun kova ja perustaitava”, Mirolybov sanoi.

Suomi ei silti luovuttanut. Lauri Markkanen näytti vahvuutensa täyttämällä tilastoja molemmissa päissä ylivoimaakin vastaan. Myös Lassi Nikkarisen johtamat penkkipelaajat ilahduttivat kaikkensa antamalla.

”Tuntui, että olisin voinut antaa paljon enemmän vielä joukkueelle, mikä harmittaa. Varsinkin viimeisellä neljänneksellä tuntui, että alkoi kulkea”, 22 pistettä, 8 levypalloa ja neljä riistoa tilastoinut Markkanen kommentoi. Hänet otettiin loppuhetkillä vaihtoon lepäämään jatkoa varten.

”Olisin halunnut pelata loppuun ja katsoa, pystynkö oikeasti nostamaan joukkueeni.”

Liettua jatkaa otteluitaan perjantain puolivälierässä Tšekkiä vastaan. Suomi aloittaa ottelut sijoista 9–16 Sloveniaa vastaan samana päivänä Pasilassa. Sudenpentujen seuraava tavoite EM-kisoissa on säilyttää A-sarjapaikkansa. Turnauksen kolme viimeistä putoavat B-sarjaan.

”Seuraava peli on äärimmäisen tärkeä suomalaisen koripallon kannalta. Se on myös näiden jätkien uran kannalta tärkein mahdollinen peli”, Mirolybov muistutti.

”Vaikka tavoite meni ketuiksi, meidän matkamme jatkuu.”

Vesa Koivunen
Liettuan Edvinas Rupkus torppasi Suomen parhaimmistoon kuuluneen Lauri Markkasen neljännesvälieräottelussa.
Liettuan Edvinas Rupkus torppasi Suomen parhaimmistoon kuuluneen Lauri Markkasen neljännesvälieräottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!