Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valmennusjohtaja venäläisten yleisurheilijoiden sulkemisesta kisoista: ”Voitto puhtaalle urheilulle”

Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen mukaan CASin päätös vaikuttaa eniten kilpakävelyyn, joka on yksi venäläisten mahtilajeista.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen pitää CASin päätöstä merkittävänä antidopingtyölle.
Valmennusjohtaja Jorma Kemppainen pitää CASin päätöstä merkittävänä antidopingtyölle. Kuva: Martti Kainulainen

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS hylkäsi torstaina Venäjän yleisurheilijoiden valituksen. Päätös merkitsee sitä, etteivät Venäjän yleisurheilijat saa osallistua Rion olympialaisiin.

Suomalaisesta huippu-urheilusta vastaava Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen pitää päätöstä voittona puhtaalle urheilulle.

Taustajoukkojen rankaiseminen on ollut mahdollista vuoden 2015 alusta lähtien, kun Maailman antidopingtoimisto Wada uudisti sääntöjään. Sitä ennen dopinginkäytöstä oli jaettu rangaistuksia vain urheilijoille.

”Nyt näyttää siltä, että rangaistukset voidaan ulottaa koskemaan myös maita. Tämä on käänteentekevä päätös ja samalla valtava palkinto suomalaisille urheilujohtajille, jotka ovat 90-luvulta alkaen tehneet töitä näiden asioiden hyväksi”, Kemppainen sanoi HS:lle.

CASin päätös tarkoittaa sitä, että myös osa mitalisuosikeista jää Rion kisoista pois.

Vahvoilla olympialaisissa olisivat olleet muun muassa maailmanmestari, aitajuoksija Sergei Šubenkov ja kaksinkertainen olympiavoittaja, seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva, joka olisi halunnut huipentaa uransa Riossa.

Kemppaisen mukaan päätös vaikuttaa eniten kilpakävelyyn, joka on yksi venäläisten mahtilajeista.

”Vaikka Venäjällä on varmaan jo puoli armeijaa kärytetty, niin venäläisten kävelijöiden joukosta olisi takuuvarmasti löytynyt mitalisteja, vaikka nimet olisivat vielä tuntemattomampia”, Kemppainen sanoo.

Venäjä on ollut perinteisesti vahva myös keskimatkoilla, viestijuoksussa ja etenkin naisten kenttälajeissa, kuten korkeus- ja seiväshypyssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!