Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skandaali pesäpallo-ottelussa: Kuuluttaja rikkoi hyvää urheiluhenkeä ajoittain törkeästi

Urheilu
 

Palloilulajeissa on totuttu siihen, että pelaajien ja valmentajien tunteet käyvät ajoittain kuumina.

Kymenlaaksossa tunnetta pukkasi pintaan tavallista voimakkaammin myös pesäpallo-ottelun kuuluttajalla, ja se kävi kalliiksi Haminan Palloilijoille.

Pesäpalloliiton kurinpitopäällikkö Kimmo Suominen määräsi Haminan Palloilijoille 1 000 euron sakkorangaistuksen asiattomista ja urheilullisten periaatteiden vastaisista ottelukuulutuksista.

Sakkorangaistus koveni, sillä seuraa oli jo aiemmin rangaistu samasta asiasta.

Liiton verkkosivujen mukaan seuran kuuluttaja sai kurinpitopäälliköltä viiden ottelun peli- ja toimitsijakiellon poikkeuksellisen epäasiallisista kuulutuksista ja toistuvista epäurheilullisista kuulutuksista.

Seuraukset liittyvät 17. heinäkuuta pelattuun Haminan Palloilijoiden ja Imatran Pallo-Veikkojen miesten Ykköspesiksen otteluun.

Kurinpitopäällikön saaman raportin mukaan kuuluttaja kuulutti ottelutapahtumia hyvän urheiluhengen vastaisesti ajoittain törkeästi.

Kuuluttaja oli raportin mukaan myös arvioinut Imatran Pallo-Veikkojen pelitaktisia asioista epäasiallisin sanakääntein. Kuulutuksiin oli myös vedetty mukaan henkilö, joka ei enää ole mukana IPV:n toiminnassa.

Haminan Palloilijoita oli huomautettu epäasiallisista kuulutuksista jo kaksi vuotta sitten. Seura ja kuuluttaja olivat vakuuttaneet, että toimivat vastaisuudessa asianmukaisesti, mutta toisin kävi.

Seura myönsi, että kuuluttajan sanavalinnat olivat olleet huonot.

Kuuluttaja itsekin oli todennut, että kuulutukset olivat epäasiallisia ensimmäisen jakson loppuhetkillä.

Kuuluttajan mukaan tilanteessa tunteet purkautuivat, ja hänellä oli tietynlaista painetta ja jännitettä kuuluttaessaan peliä.

Kurinpitopäällikön mukaan ei ollut jäänyt tulkinnanvaraiseksi eikä epäselväksi, ylittivätkö kuuluttajan kuulutukset epäurheilullisuuden rajat.

”Kuulutukset ovat olleet selvästi puolueellisia, asiattomia, vierasjoukkuetta loukkaavia ja törkeitä. Seura ja kuuluttaja ovat myös myöntäneet asian”, todetaan ratkaisun perusteluissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?