Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Latvala ajaa MM-sarjan voitosta loppuun asti

Urheilu
 
Miika Wuorela
Hannu Rainamo
Jari-Matti Latvala juhli vuosi sitten Suomen MM-rallin voittoa. Hän on juhlinut kotikisassa voittoa jo kolme kertaa.
Jari-Matti Latvala juhli vuosi sitten Suomen MM-rallin voittoa. Hän on juhlinut kotikisassa voittoa jo kolme kertaa. Kuva: Hannu Rainamo

Jari-Matti Latvalan taistelu MM-tittelistä jatkuu niin kauan kuin pienikin matemaattinen mahdollisuus on olemassa.

Huolta Latvalan olisi helppo kantaa vaikkapa Hyundain iskukyvystä, joka on noussut aivan uudelle tasolle kuluvan kauden aikana.

Haastajan lisääntynyt vauhti ei kuitenkaan huojuta miehen itseluottamusta. Syyt Volkswagen-tiimin “vaisuuteen” ovat hyvin tiedossa.

Mistään vakavasta ei ole kyse. Latvala ylsi rehdissä kilvanajossa voittajaksi Meksikossa, mutta sen jälkeen on taustapeiliin ilmestynyt uusi uhka.

“Hyundai on kehittynyt paljon. Argentiinassa todella tuntui, että he menevät lujaa, ja ovat ottaneet askeleen eteenpäin. Olemme tunteneet sen, mutta aika paljon on jo keskitytty ensi vuoden auton testaamiseen. Se on vaikuttanut siihen, että Hyundai on päässyt lähemmäksi. He ovat tehneet hyvää työtä”, Latvala kehaisee.

Jyväskylään lähdettäessä Latvala on vasta pistetaulukon neljäntenä. Se tarkoittaa sitä, että ote maailmanmestaruudesta on jo lipeämäisillään.

Piste-eroa MM-sarjan johdossa ajavaan Sébastien Ogieriin on jo 75 pistettä, mikä toisin sanoen tarkoittaa kolmesta voitosta tulevaa pottia.

Tilanne vapauttaa Latvalan yrittämään jatkoa kolmelle aiemmalle kotikisan voitolle. Latvala on juhlinut Jyväskylässä vuosina 2010, 2014 ja 2015.

“Pisteissä ei tällä kertaa pysty sillä tavalla taktikoimaan. Loppuun asti on yritettävä, ja kyllä Jyväskylä on kauden yksittäisistä kisoista se tärkein”, myöntää Latvala.

Vaikka mies on jo nykyisen MM-sarjan selvästi kokenein kuljettaja 163 startillaan, löytyy opittavaa vielä nykyiselläänkin.

Edellisessä osakilpailussa, heinäkuun alun Puolan rallissa Latvala ei ollut oma itsensä lähtölipun heilahdettua. Oppia tuli ainakin siitä, ettei kovavauhtisissa kilpailuissa ole yksinkertaisesti varaa etsiä vauhtia.

“Puolassa en saanut itseäni parhaaseen vetoon. Sunnuntaina oli jo hyvä fiilis, ja se antoi uskoa myös Jyväskylään. Siinä huomasi sen, että mieli pitää olla mukana heti ensimmäisellä erikoiskokeella”, Latvala huomauttaa.

Neljästoista kerta Jyväskylän seudun teillä otetaan haltuun vanhalla ja hyväksi havaitulla reseptillä. Vaikka Latvala istuu ralliautossaan käytännössä joka kolmas viikko, on viime hetken tuntuma se ratkaisevin asia.

Pelkkä raju ajorutiini on kyllä hyvä pohja menestykselle, mutta viimeiset sekunnin kymmenykset, ja oman pääkopan virittäminen kisamoodiin tapahtuu vasta viimeistelytestissä, joka tällä kertaa on Latvalan kohdalla vain päivän mittainen.

“Testi on todella tärkeä. Siitä saa hyvän fiiliksen autoon ja ajamiseen. Normaalisti Suomessa ajetaan pehmeillä renkailla, mutta nyt voi kokeilla hieman kovaakin seosta. Samalla tehdään iskareiden hienosäätöä, mutta ei mitään isoa”, hymyilee Latvala.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!