Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itsekritiikki jäi Venäjällä vähäiseksi

Urheilu
 

Venäläisurheilijoilta tulvi katkeria kommentteja sen jälkeen, kun urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS hylkäsi torstaina Venäjän olympiakomitean ja 68 venäläisurheilijan valituksen. Siten he eivät voi osallistua Rion olympialaisiin.

Seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva reagoi uutiseen raskaasti ja vertasi päätöstä yleisurheilun hautajaisiin.

”Kiitos kaikille yleisurheilun hautajaisista. Tämä on puhtaasti tilattu poliittinen [päätös]. Kaikki johtopäätökset on suunnattu Venäjän yleisurheiluliittoa vastaan eikä mitään konkreettista urheilijoita vastaan. Selvästi tilaus”, Isinbajeva sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Keihäänheittäjä Marija Abakumovan mukaan päätös tuhoaa kokonaisen sukupolven nuoria urheilijoita.

”Yleisurheilu on aina ollut laji harrastajille, jotka eivät tule erityisen rikkaista perheistä. Varusteista ja tunneista ei tarvitse maksaa. Tällaiset ihmiset eivät enää ala harrastaa yleisurheilua”, hän sanoi Venäjän valtiolliselle päämedialle RT:lle.

Syyllisiä alettiin etsiä. Useimmat pitivät kieltoa epäreiluna ja politisoituna, myös urheiluministeri Vitali Mutko. Hän kuitenkin totesi Venäjän tunnustavan CAS:n päätöksen.

Mutkon erolla on alettu spekuloida. Itse hän totesi olevansa valtion virassa, joten on olemassa taho, joka päättää hänen erostaan. Hän myös ehdotti kansainvälisen antidopingjärjestelmän luomista ja lupasi Venäjältä rahoitusta siihen.

Mutko kiisti valtiollisen dopingohjelman olemassaolon ja lupasi, että Venäjän hallitus perustaa riippumattoman komission tutkimaan asiaa.

Kreml pahoitteli päätöstä presidentti Vladimir Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin suulla. Hänen mukaansa ei ole hyväksyttävää, että puhtaat urheilijat joutuvat kantamaan vastuun dopingia käyttäneiden puolesta.

Mutkon vastuunkantoa alettiin vaatia joissain puheenvuoroissa, mutta itsekritiikki jäi Venäjällä toistaiseksi vähäiseksi.

Venäjän olympiakomitean kunniapuheenjohtaja Leonid Tjagatšov ilmoitti, että Mutko ja Venäjän olympiakomitean johtaja Aleksandr Žukov ovat vastuussa siitä, että yleisurheilijat eivät pääse Rioon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!