Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Allardycen nimitys Englannin valmentajaksi siirtyi perjantaille – syynä rahakiista

Sam Allardycea pidetään perinteisen brittijalkapallon edustajana. Hänen uskotaan pystyvän muuttamaan maajoukkueen taktiikkaa.

Urheilu
 
Russell Cheyne / Livepic
Sam Allardyce on viime vuodet valmentanut Sunderlandissa. Viime kaudella joukkue säilytti niukasti paikkansa Valioliigassa.
Sam Allardyce on viime vuodet valmentanut Sunderlandissa. Viime kaudella joukkue säilytti niukasti paikkansa Valioliigassa. Kuva: Russell Cheyne / Livepic
Kuka?

Sam Allardyce

 Allardyce on syntynyt 19. lokakuuta 1954 Dudleyssa.

 Valmennusura alkoi vuonna 1991 Irlannin Limerickissä.

 Hän on valmentanut ennen Sunderlandia muun muassa Boltonia, Newcastlea, Blackburnia ja West Hamia.

 Pokaaleja Allardycen valmennusuralle ei ole osunut. Parhaat saavutukset ovat Boltonista: Valioliigassa kuudes ja liigacupin finaalipaikka.

Englannin jalkapallomaajoukkueelle on etsitty uutta valmentajaa EM-kisojen nöyryyttävän Islanti-tappion jälkeen. Myöhään keskiviikkoiltana brittimedia ehti jo kertoa, että Sunderlandin manageri Sam Allardyce nimitetään torstain aikana Roy Hodgsonin seuraajaksi.

Nimitystä kuitenkin lykättiin ja sen odotetaan tapahtuvan tänään perjantaina, sanomalehti Guardian kertoi torstaina alkuillasta verkkosivuillaan.

Lykkäyksen syynä on Sunderlandin ja Englannin jalkapalloliiton FA:n kiista siitä, kuinka paljon liiton pitää maksaa Sunderlandille hyvitystä Allardycen sopimuksen purkamisesta.

Allardycen sopimusta Sunderlandissa on jäljellä yksi vuosi ja sen on arvioitu olevan arvoltaan kaksi miljoonaa puntaa eli noin 2,4 miljoonaa euroa.

Sunderlandin arvellaan haluavan enemmän korvausta kuin sopimuksen rahallinen arvo on. Perusteluna on se, että managerin vaihto osuu juuri ennen uuden kauden alkua.

Brittimedian mukaan Allardycen palkka Englannin maajoukkueen valmentajana on 3,5 miljoonaa puntaa (4,2 miljoonaa euroa) vuodessa.

Sopimus olisi kaksivuotinen, mutta siinä on optio kahdesta lisävuodesta.

Englannin managerin valinnasta vastasivat FA:n johtajat Dan Ashworth ja Martin Glenn sekä FA:n hallituksen edustaja David Gill.

Sanomalehti Telegraphin mukaan heidän ykkösvaihtoehtonsa oli Arsenalin manageri Arsene Wenger, mutta hän kieltäytyi.

61-vuotiasta Allardycea pidetään perinteisen brittijalkapallon edustajana. Hänen valmentamansa joukkueet ovat suosineet tiukkaa puolustamista, pitkiä keskityspalloja ja kovia taklauksia.

Englannin maajoukkueen entinen manageri, ruotsalainen Sven-Göran Eriksson kuitenkin totesi Skysportsille, että maajoukkueessa Allardycella on mahdollisuudet muuttaa taktiikkaa – Allardyce on pääasiassa valmentanut joukkueita, jotka kamppailevat putoamista vastaan ja tiukka puolustaminen on ollut pakonsanelemaa.

Myös Manchester Unitedin entinen mestarivalmentaja Sir Alex Ferguson ja nykyinen manageri Jose Mourinho ovat liputtaneet Allardycen valinnan puolesta.

Allardycen lisäksi valinnasta vastannut kolmikko haastatteli ainakin Hullin manageria Steve Brucea. Myös Bournemouthin manageri Eddie Howen ja Yhdysvaltain maajoukkueen valmentajan Jürgen Klinsmannin nimet nousivat esille valintaprosessin aikana.

Allardycen tilalle Sunderlandiin on povattu David Moyetia, joka on tällä hetkellä vapailla markkinoilla saatuaan viime kaudella potkut Real Sociedadista.

Sen sijaan Espanjassa uuden päävalmentajan nimitys saatiin julkistettua jo torstaina: Julen Lopetegui valittiin uudeksi valmentajaksi. Asiasta ilmoitti Espanjan jalkapalloliitto.

Melkoisena yllätysvalintana pidettävä Lopetugui seuraa tehtävässä Vicente del Bosqueta, jonka pesti päättyi kesän EM-kisoihin.

Espanjalainen, 49-vuotias Lopetugui on entinen maalivahti ja portugalilaisseura Porton valmentaja. Portosta hän sai potkut viime tammikuussa.

Lopetugui on valmentanut myös Espanjan juniorimaajoukkueita: Euroopan mestaruudet tulivat vuonna 2012 19-vuotiaissa ja vuonna 2013 21-vuotiaissa.

Bosquen komennossa Espanja voitti historiansa ensimmäisen MM-kullan vuonna 2010 ja Euroopan mestaruuden vuonna 2012.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!