Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Klubin ilmojen herra Lum Rexhepi: ”Virheeni ovat olleet esillä enemmän kuin muiden virheet.”

Klubi jatkaa ainoana suomalaisjoukkueena jalkapallon eurokentillä.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
HJK:n Atomu Tanaka juhli voittomaaliaan Beroe Stara Zagoraa vastaan Sonera-stadionilla.
HJK:n Atomu Tanaka juhli voittomaaliaan Beroe Stara Zagoraa vastaan Sonera-stadionilla. Kuva: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Europelit jatkuvat Suomessa jälleen kerran vain Helsingissä. Hallitseva Suomen mestari Seinäjoen Jalkapallokerho putosi Mestarien liigan karsinnoista tällä viikolla ja RoPS Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella, mutta HJK jatkoi Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

Helposti Klubin jatkopaikka ei tullut, mutta Atomu Tanakan voittomaali varmisti HJK:n jatkopaikan yhteismaalein 2–1. HJK:n vastustaja seuraavalla karsintakierroksella on ruotsalainen suurseura IFK Göteborg.

”Tosi hyvät fiilikset. Voitto lämmittää. Voitto tuli tiukalla puolustamisella, vastahyökkäyksillä ja erikoistilanteilla”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi.

Jatkopaikka tuli tutulla reseptillä. Se vaati myös veronsa, kun tähtipelaaja Taye Taiwo loukkaantui ottelun lopussa. Alustavan arvion mukaan häntä ei nähdä seuraavissa peleissä.

HJK ehti testata Beroe Stara Zagoran puolustuksen nopeutta pariin kertaan ennen ainoata maalia, joka tuli lopulta Taye Taiwon antamasta kulmapotkusta 25. minuutilla.

Taiwon kulmapotku putosi etutolpan eteen, ja Ville Jalasto onnistui puskemaan pallon ylärimaan. Tanaka oli hereillä kakkospallossa ja puski sen maaliin.

Maalin jälkeen HJK piti Beroen hyökkäykset lähes tyystin oman puolustusmuotonsa ulkopuolella. Etenkin toisen jakson lopulla HJK:n topparit Lum Rexhepi ja Ivan Tatomirović olivat täystyöllistettyjä pääpallojen kanssa.

Viikonloppuna Ilves-ottelussa rangaistuspotkun aiheuttanut ja punaista katsonut Rexhepi pelasi Beroeta vastaan hyvän ottelun.

Rexhepin kovuus ja kyky voittaa pääpalloja oli erinomainen puolustusase Klubille.

”Pääsin pelaamaan omilla vahvuuksillani. Minusta tuntuu, että virheeni ovat olleet esillä enemmän kuin muiden virheet. Välillä tulee heikompia pelejä ja välillä parempia. Pitää vain olla objektiivinen”, Rexhepi sanoi .

Rexhepillä oli pitkä pelaamattomuusjakso ennen HJK:hon tuloa. Topparin paras vire on löytymässä säännöllisen peliajan ansiosta.

”Totun koko ajan pelaamaan. Löydän ne asiat, joihin en pysty, ja ne asiat, joihin pystyn. Mielestäni olen parantanut pelaamista koko ajan – suunta on hyvä”, Rexhepi sanoi.

Rexhepin sanoista kuuli, että kritiikki ei ole jäänyt huomaamatta.

”Minulla on ympärilläni kovia ammattilaisia kertomassa minulle, mitä minun pitää tehdä ja mitä ei pidä tehdä. Peliruuhkassa tulee virheitä enemmän kuin levänneenä. Pitää miettiä, miksi minut on hankittu tänne. Ei Bana [Lehkosuo] ole yllättynyt – se on fudista”, Rexhepi sanoi.

Laura Oja / HS
Puolustaja Lum Rexhepi HJK:n harjoituksissa huhtikuussa.
Puolustaja Lum Rexhepi HJK:n harjoituksissa huhtikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!