Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen on varma, että Ferrarin tappioputki katkeaa tällä kaudella: ”Kärsimme kaikki”

Kimi Räikkösen mukaan auto on nyt parempi mitä kauden alussa, mutta ei vielä riittävän hyvä.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
MAXIM SHEMETOV
Kimi Räikkönen Bakun GP:ssä kesäkuussa.
Kimi Räikkönen Bakun GP:ssä kesäkuussa. Kuva: MAXIM SHEMETOV

Heikki Kulta

Budapest

Ferrari on ajanut nyt jo 16 kisaa voitotta, ja määrittely Maranellon tallin tilanteesta kiristyy koko ajan.

Ferrari oli Silverstonessa enää kolmanneksi nopein auto, ja tallin puhutaan ajautuneen jo kriisiin.

Kimi Räikköseltä kysyttiin torstain lehdistötilaisuudessa, onko tämä pettymysten kausi Ferrarille.

”Olen varma, että olemme kaikki yhtä lailla pettyneitä. Kärsimme kaikki, kun emme voita, vaikka eihän se mitään auta. Kukaan ei anna periksi, koska emme ole siellä, missä haluaisimme olla. Emme ole täällä juoksemassa karkuun ongelmia”, Räikkönen pohti.

”Kieltämättä on hyvin harvinainen tilanne, jos pääsee jokaiseen viikonloppuun tietäen, että olet ykkönen tai kakkonen. Se on onnellinen asema tallille, emmekä ole siellä.”

”Myös ne tallit, jotka sinne ovat päässeet, jatkavat taistelua, ja parantavat omia autojaan.”

Räikkösen mukaan tallin ei pidä olla surullinen, jos Ferrari tulee toiseksi tai kolmanneksi – vaikka tietenkin se tekee kipeää.

”Se ei kuitenkaan merkitse, että aikoisimme luovuttaa ja jättää yrittämättä täysillä loppuun asti. Ei ole syytä olla surullinen tai vaipua vähemmän positiivisiin tunnelmiin, mutta fakta on, ettemme ole, missä pitäisi.”

Räikkönen ja tallin toinen kuski Sebastian Vettel ovat korostaneet koko kauden, että auton parantamiseksi on tehtävä töitä.

Silverstonessa Ferrari oli kisassa vasta kolmanneksi nopein auto. Onko auto huonontunut verrattuna muihin?

”Varmuudella auto on parempi kuin mitä se oli kauden alkaessa. Silti se ei ole vieläkään riittävän hyvä. On vaikea tietää, mitä muut ovat tehneet, mutta varmasti jollain radoilla olemme lähempänä kärkeä, ja toisilla kärsimme paljon. Niin se on mennyt”, Räikkönen tuumi.

”Paljon ratoja tulee vielä vastaan. Ovatko ne meille hyviä, sen aika näyttää. Odotan meidän aivan varmasti voittavan kisoja tänä vuonna.”

Williams ei ole pysynyt Ferrarin kyydissä. Suomalaiskuski Valtteri Bottaksen mukaan Baku, Itävalta ja Silverstone ovat olleet kokonaisuutena kauden pahimpia pettymyksiä.

”Odotimme tiiminä niiden olevan meille vahvoja ratoja ja saavamme niistä paljon pisteitä. Kisavauhtimme niillä radoilla ei kuitenkaan riittänyt”, Bottas summaili tilannetta.

Silverstonen testissä ajanut Bottas sanoi tallin keskittyneen selvittämään ongelmaa, miksi sen auto kuluttaa renkaita paljon nopeammin kuin eräät kilpailijansa.

Viime vuonna kaikki tehtaalla toimineet osat edistivät autoa radalla. Nyt näin ei ole käynyt.

”Yritämme ymmärtää juuri sitä, mistä se johtuu, koska näemme esimerkiksi Force Indian pystyneen parantamaan kauden aikana. Tämä ei todellakaan tunnu normaalilta, sillä yleensä kaikki päivityksemme ovat aina tehneet autoa paremmaksi”, Bottas puntaroi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?