Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n antidopingjohtaja haluaa koko Venäjän joukkueen ulos olympialaisista: ”Palauttaisi uskon olympia-aatteeseen”

Kansainvälinen olympiakomitea päättää tällä viikolla Venäjän kohtalosta Rion kisoissa.

Urheilu
 
MICHAEL KOOREN
Julia Stepanova saa juosta Rion olympalaisissa poikkeusluvalla. Stepanova oli osaltaan paljastamassa venäläisten yleisurheilijoiden systemaattista dopingaineiden käyttöä.
Julia Stepanova saa juosta Rion olympalaisissa poikkeusluvalla. Stepanova oli osaltaan paljastamassa venäläisten yleisurheilijoiden systemaattista dopingaineiden käyttöä. Kuva: MICHAEL KOOREN

Yhdysvaltojen antidopingjärjestön johtaja Travis Tygart uusi torstaina vaatimuksensa siitä, että koko Venäjän joukkue on suljettava Rion olympialaisista.

Tygart antoi aiheesta lausunnon sen jälkeen, kun urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS hylkäsi torstaina 68 venäläisen yleisurheilijan valituksen. Päätös merkitsee sitä, etteivät Venäjän yleisurheilijat saa osallistua Rion olympialaisiin.

”Tämä on surullinen tilanne kaikille, jotka rakastavat urheilua. Etenkin niille Venäjän yleisurheilijoille, joita maan johtajien toimet ovat vahingoittaneet. Mutta päätös oli silti oikea”, Tygart totesi.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) kertoi alkuviikosta aikovansa odottaa CASin päätöstä, ennen kuin KOK päätää, sulkeeko se koko Venäjän joukkueen olympialaisista. Syynä on maassa paljastunut laajamittainen, valtiojohtoinen dopingskandaali.

KOK tekee päätöstä asiasta myöhemmin tällä viikolla.

”Toivomme, että KOK jatkaa CASin tekemän päätöksen viitoittamaa tietä ja palauttaa uskon olympia-aatteeseen sulkemalla Venäjän olympiakomitean kisoista”, Tygart sanoo.

Olympia-aate kunnioittaa esimerkiksi eettisiä periaatteita, yhteisöjen rauhaa ja ihmisen harmonista kehitystä.

Tygart lisää, että yksittäisille venäläisurheilijoille, jotka pystyvät osoittamaan puhtautensa, tulisi edelleen sallia kisoihin osallistuminen.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ja CAS ovat linjanneet, että yksittäiset urheilijat saavat osallistua olympialaisiin erikoisluvalla, jos he voivat osoittaa puhtautensa.

Tähän mennessä vain kaksi urheilijaa, pituushyppääjä Darya Klishina ja juoksija Julia Stepanova, ovat saaneet erikoisluvan. Molemmat ovat saaneet Venäjällä runsaasti lokaa niskaansa.

Tygart on tullut tunnetuksi tiukkana dopinginvastaisena taistelijana, ja hänen johdollaan Usada on paljastanut muun muassa pyöräilijä Lance Armstrongin ja hänen tallinsa systemaattisen dopingin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!