Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nico Rosbergille jatkopesti Mercedekselle ja palkankorotus

Rosbergin ja Hamiltonin yhteistyö jatkuu ongelmista huolimatta.

Urheilu
 
Matthew Childs / Livepic
Nico Rosberg jatkaa Mercedes-tallissa vuoden 2018 loppuun.
Nico Rosberg jatkaa Mercedes-tallissa vuoden 2018 loppuun. Kuva: Matthew Childs / Livepic
Fakta

Nico Rosberg

 Syntynyt 27. 6. 1985 Heidelbergissä.

 Saavutukset: 195 GP:tä, 19 voittoa, 25 paalupaikkaa, 19 nopeinta kierrosta, 1377,5 pistettä.

 Kaksi MM-hopeaa.

Budapest

Nico Rosberg on ajanut jo 125 Grand Prix -kisaa Mercedeksen hopeanuolella. Torstai-iltana Budapestissa 31-vuotias veteraani allekirjoitti kaksivuotisen jatkosopimuksen saksalaistallin kanssa.

Tämä merkitsee, että Rosberg kilpailee Mercedeksen riveissä ainakin yhdeksän kauden ajan – eli on yhtä uskollinen tiimilleen kuin Mika Häkkinen aikoinaan McLarenille.

Kaikkien aikojen ennätys samassa tallissa kilpailemisessa on Michael Schumacherilla, joka ajoi Ferrarilla 11 vuotta ja yhteensä 180 GP-kisaa.

Rosberg saa urallaan 200 kisaa täyteen Singaporessa syksyllä. Mercedeksen lisäksi hän on edustanut vain Williamsia.

Mercedeksen kilpajohtaja Toto Wolff on nyt tehnyt Rosbergin ja Lewis Hamiltonin kanssa vuoden 2018 loppuun jatkuvat sopimukset. Perjantaina Hungaroringin varikolla hän puhui jo huomion suuntaamisesta seuraavaan sukupolveen.

”Kaksi vuotta on pitkä aika tässä urheilussa. Kaksi ykköskuskia tallikavereina auttaa nostamaan auton suorituskykyä, mutta välillä tulee väkisin tilanteita, joita on vaikea hallita.”

”Olemme tietoisia, että tämä voi olla kivikkoinen tie. Yksikään toinen talli ei ole kestänyt kahden ykköskuljettajan ajattamista yhdessä kuin 1–2 vuotta, kun meillä on menossa jo neljäs kausi. Mielestäni olemme faneille velkaa, että jatkamme edelleen samalla tavalla”, Wolff sanoi.

Wolff ja Rosberg kävivät jatkokeskusteluja kuukausien ajan.

Hamilton ja Rosberg ovat kuuden viime kisan aikana osuneet toisiinsa kolme kertaa. Itävallan kolarin jälkeen kumpikin joutui alistumaan entistä tiukempiin pelisääntöihin.

Kun Mercedes viivytteli Rosbergin sopimusratkaisua, huhut käynnistyivät, että talli aikoo hajottaa kaksikkonsa.

”Teimme sopimuksen torstai-iltana Budapestissa ja halusimme julkistaa sen välittömästi lopettaaksemme turhat huhut”, Wolff kertoi.

Mercedes tiedotti sopimuksesta videopätkällä, jonka aluksi Wolff ja Rosberg kinastelivat, kumpi kommentoi ensin. Lopulta kaksikko vitsaili, että neuvotteluja on käyty tarpeeksi, ja niin Wolff puhui ensin.

Rosbergille sopimus on suuri helpotus. ”Oli aivan erityinen hetki allekirjoittaa uusi sopimus. Se varmisti, että olen kaksi vuotta lisää parhaassa tallissa”, Rosberg sanoi.

”On onniteltava Nicoa managerivalinnasta. Hän sai varmasti koko varikon parhaan kuskisopimuksia neuvottelevan kaverin palkkaamalla Gerhard Bergerin ”, Wolff korosti.

Bergerin ansiosta on varmaa, että Rosberg sai myös tuntuvan palkankorotuksen, jota voi vain arvailla. Luultavimmin Rosbergin vuosipalkka on jatkossa ennemmin yli kuin alle 20 miljoonan euron.

Mikä oli vaikeinta sopimuksen viimeistelyssä?

”Vaikeinta oli kokoontua Budapestissa yhteen huoneeseen, missä Berger edusti Nicoa, ja minä ja Niki Lauda tiimiä. Saimme kuitenkin muokatuksi hyvän kompromissin”, Wolff selvitti.

”Meille ratkaisu on paras mahdollinen, kun pääsemme valmistautumaan sääntömuutosten kauteen samalla kuskikaksikolla. Vakauden säilyttäminen tallissa on tärkeä asia tässä vaiheessa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!