Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevan kisoissa ulkosuomalaisten juoksujuhlaa

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

1 Naisten 5 000 m

Suomen kaksi parasta naiskestävyysjuoksijaa, Alisa Vainio ja Johanna Peiponen olivat sivussa jalkavaivojen takia. Tšekin ja Suomen kaksoiskansalainen Kristiina Mäki uusi viime vuoden mestaruutensa ajalla 16.12,88.

”Olisin toivonut, että Johanna olisi ollut pitämässä vauhtia”, sanoi Mäki, jonka tavoitteena oli päästä juoksemaan Tšekin paidassa Rion kesäolympialaisissa. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt.

2 Miesten 1 500 m

Myös miesten 1 500 metrin mestaruus meni ulkosuomalaiselle. Amerikansuomalainen Marco Bertolotti juoksi kauden kotimaisen kärkiajan 3.45,33.

”Olen niin innoissani. Halusin voittaa Suomen mestaruuden”, sanoi Bertolotti, joka on edustanut Suomen 22-vuotiaiden arvokisoissa.

Hän viettää kesät mökkeillen Rymättylässä. Hänen äitinsä on suomalainen ja isä italialainen. Pari tapasi Kaliforniassa.

Bertolotti haluaa palata syyskuussa Ruotsi-otteluun Tampereelle. ”Olen jo merkinnyt ottelupäivät [3.–4.9.] kalenteriini.”

3 Sata metriä

Jalkavammasta toipunut Hanna-Maari Latvala ei pystynyt ottamaan viidettä perättäistä mestaruuttaan naisten 100 metrillä. Hän jäi kolmanneksi, kun mestaruuden otti seinäjokinen Anna Hämäläinen ajalla 11,63. Latvalan aika oli 11,79. Hämäläinen, 22, on Suomeen muuttaneen kymmenottelija Eduard Hämäläisen tytär. Aitajuoksija Nooralotta Neziri aavisti, ja hänet hylättiin. Neziri valitti Oulujoen rannasta kuulunutta äänekästä mökämusiikkia.

Suomen nopeimmaksi mieheksi juoksi jälleen Ville Myllymäki kauden parhaalla ajalla 10,38.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!